Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οπως «χτες» έτσι και σήμερα

«Είχε φανεί καιρό τώρα πως ήταν απλώς ζήτημα χρόνου έως ότου κάποιος αστυνομικός ξεπεράσει τα όρια. Γιατί βέβαια η αυτοσχέδια σιδηρογροθιά με την οποία επιχείρησε κρανοφόρος των ΜΑΤ να χτυπήσει δασκάλους δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά το αποτέλεσμα μιας νοοτροπίας που συστηματικά ενθαρρύνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης» (από το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).

Τότε που κυνήγαγαν διαδηλωτές από το Σύνταγμα ως τον Κολωνό!

«Σας θυμίζω ότι επί των δικών μου ημερών έγιναν πολύ μεγάλες διαδηλώσεις, όπως για παράδειγμα όταν είχε έρθει στην Ελλάδα ο Κλίντον και η Αστυνομία έδειξε μια εικόνα που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι κάθισε να δεχτεί επίθεση» (ο επί ΠΑΣΟΚ υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»)

«Τι είναι αυτό το πράγμα»

«Από τότε έχουμε επανειλημμένα εκφράσει τον προβληματισμό μας για το τι είναι αυτό το πράγμα που ρίχνουμε στους πολίτες. Οσες παρεμβάσεις και αν έχουμε κάνει από τότε, δεν έχουμε πάρει απάντηση» (ο Χρήστος Φωτόπουλος, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Κάτι που σε στέλνει στο θάνατο

«Η συνηθέστερα χρησιμοποιούμενη ουσία στα δακρυγόνα υπό μορφή σπρέι (φυσούνα) είναι το CS (...) η εισπνοή CS έχει αποτέλεσμα έντονο ερεθισμό και φλεγμονή των αεραγωγών που προκαλεί βήχα, αίσθημα καύσου ή και πόνο στο θώρακα και δύσπνοια. Τα συμπτώματα είναι πιο έντονα σε άτομα που πάσχουν από βρογχικό άσθμα ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (...) αρκετοί από αυτούς μπορεί να εμφανίσουν σοβαρή κρίση της νόσου και να χρειαστούν εισαγωγή στο νοσοκομείο (...) έχουν αναφερθεί και θάνατοι διαδηλωτών από δακρυγόνα. Ο μεγαλύτερος αριθμός αφορά 68 Παλαιστίνιους σε προσφυγικά στρατόπεδα που εισέπνευσαν υπερβολική δόση δακρυγόνων τα οποία έριχνε ο ισραηλινός στρατός» (η Αγγελική Ράπτη, πνευμονολόγος, αναπληρώτρια διευθύντρια Νοσοκομείου «Σωτηρία» / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ