Σάββατο 7 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βρώμικος πόλεμος κατά των απεργών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο βρώμικος πόλεμος της κυβέρνησης κατά των απεργών δασκάλων, με στόχο να «διαβρώσει» την ασπίδα αλληλεγγύης από τους άλλους εργαζόμενους και τους γονείς.

Μαζί με την επίδειξη αδιαλλαξίας, η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια άθλια συκοφαντική εκστρατεία, χρησιμοποιώντας τις δοκιμασμένες από τους πράσινους προκατόχους τους μεθόδους και «επιχειρήματα». Κυρίως, όμως, επιχειρούν να καλλιεργήσουν την εικόνα ότι η κοινωνία «κουράστηκε» και βρίσκεται «απέναντι» από τους απεργούς αξιώνοντας μάλιστα να γυρίσουν «άνευ όρων» στα σχολεία: «Οι δάσκαλοι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να γυρίσουν πίσω στα σχολεία. Αυτό είναι το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας»(!), δήλωσε με περίσσιο θράσος χτες ο Ευ. Αντώναρος, προσπερνώντας ότι ακόμα και τα γκάλοπ δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση διαρρέει ότι η απεργία εκφυλίζεται, καθώς τα ποσοστά συμμετοχής διαρκώς μειώνονται, ερχόμενη σε κατάφωρη αντίθεση με την έκκλησή της για επιστροφή των απεργών στα σχολεία. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε και χτες να αναμασάει το γνωστό παραμύθι ότι «οι αυξήσεις που ζητούν οι δάσκαλοι ξεπερνούν τις αντοχές, τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας», ενώ δεν παρέλειψε να τους φέρει σε αντιπαράθεση με τους άλλους εργαζόμενους, υποστηρίζοντας ότι οι αυξήσεις αυτές «είναι αδιανόητες για οποιονδήποτε άλλο Ελληνα εργαζόμενο». Συνεχίζοντας την υποδαύλιση του «κοινωνικού αυτοματισμού», τους εμφάνισε ως προνομιούχους σε σύγκριση με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα: «Ο μισθός και το εισόδημα του νεοδιοριζόμενου δασκάλου είναι υψηλότερος, σημαντικά υψηλότερος από το μισθό του νεοπροσλαμβανόμενου αντίστοιχου πτυχιούχου Ελληνα πολίτη στον ιδιωτικό τομέα», υποστήριξε, αφήνοντας να φανεί ότι η κυβέρνηση μόνο την εξομοίωση των μισθών προς τα κάτω θεωρεί «σωστή»...

Στο οπλοστάσιο της κυβερνητικής προπαγάνδας περιλαμβάνεται ακόμα ο μύθος περί πολιτικά υποκινούμενων απεργιών. «Οι κινητοποιήσεις στην Παιδεία έχουν πολιτικό χαρακτήρα, όχι όμως από όλους τους δασκάλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μ. Εβερτ.

Την ίδια στιγμή, πάντως, βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, ώστε να βρεθούν σημεία επαφής με τη ΔΟΕ και να υπάρξει μια «δίοδος εξόδου». Στην κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ήθελε να γυρίσουν τώρα οι δάσκαλοι στα σχολεία έχοντας «εξασφαλίσει» μόνο κάποιες παρασκηνιακές υποσχέσεις για χορήγηση του επιδόματος σε δύο ή τρεις δόσεις από έξι που έχει εξαγγείλει τώρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ