Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Δείξε τα δόντια σου»!

Εσύ, δυστυχισμένε, που οδύρεσαι μπροστά στο πλημμυρισμένο σπίτι σου, στο κατεστραμμένο μαγαζί, στο βυθισμένο χωράφι, τι θα ψηφίσεις την Κυριακή; Τους υποψήφιους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που σου έδωσαν πολλές υποσχέσεις για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και δεν τήρησαν καμιά; Που σου δήλωναν «εδώ είμαστε» και σε άφησαν στο έλεος του καιρού; Που σου λένε «θα σε βοηθήσουμε να ορθοποδήσεις ξανά» και σου τάζουν τα ψίχουλα της «αποζημίωσης»; Θα ψηφίσεις το νομάρχη που έδωσε τις εργολαβίες των δρόμων που «σχίστηκαν», των γεφυρών που έπεσαν; Το δήμαρχο που δεν πάτησε στη γειτονιά σου, δεν καθάρισε τα φρεάτια και τους χειμάρρους, γιατί είχε άλλες «δουλιές» και δεν «άδειαζε»; Αν το κάνεις, θα είσαι άξιος της μοίρας σου.

Μην τους ψηφίσεις. Τιμώρησέ τους. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Αντίθετα, έχεις πολλά να ωφεληθείς. Μην σκεφτείς «είναι του κόμματός μου», ή «είναι συγγενείς μου, φίλοι μου, γνωστοί μου». Αυτοί δε σε κοιτούν σαν άνθρωπο, σε βλέπουν σαν «κουκί». Μην δελεαστείς από τις υποσχέσεις τους, δεν τις κρατούν ποτέ. Μην υποκύψεις στις πιέσεις τους, δεν είναι τόσο ισχυροί όσο φαίνονται. Μην δεχτείς τους εκβιασμούς τους, δεν μπορούν να σου κάνουν περισσότερα από όσα έπαθες. Μη χάσεις την ευκαιρία «να τους δείξεις τα δόντια σου». Αν μειώσεις τη δύναμή τους, θα τους κόψεις τη φόρα να συνεχίσουν τα ίδια και να προχωρήσουν σε χειρότερα. Κι αν τους ξωπετάξεις από την «τοπική εξουσία», θα γλιτώσεις από δαύτους και θα στείλεις μήνυμα στους «πάτρωνές» τους.

Αν μείνεις στα παράπονα, στις βρισιές και στις κατάρες, δεν κάνεις τίποτα. Αυτοί δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Δε φτάνει να οργίζεσαι, να αγανακτείς, να διαμαρτύρεσαι. Αυτοί έχουν τον τρόπο να φέρνουν τη δυσαρέσκεια «στα μέτρα τους» και να ενσωματώνουν τη διαμαρτυρία στην πολιτική τους. «Μαύρισέ» τους στην κάλπη. Αυτό τους πονάει. Αν οι υποψήφιοι του δικομματισμού, το βράδυ της Κυριακής, μετρήσουν λιγότερα «κουκιά» στη «σακούλα» τους, «θα τους πιάσει κρύος ιδρώτας». Αν τα κόμματα που τους στηρίζουν δουν, το πρωί της Δευτέρας, στο «χάρτη των εκλογών», λιγότερο «μπλε» και «πράσινο» χρώμα, «φίδι που τους έφαγε». Δε θα έχουν πού να κρυφτούν και δε θα ξανατολμήσουν να παρουσιαστούν μπροστά σου. Αυτό δε θέλεις; Ε, κάν' το!

Μην λες πως δεν έχεις «άλλη λύση». Εχεις. Ψήφισε τους υποψηφίους των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, που στηρίζουν το ΚΚΕ και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις. Αυτοί δε σε «πλημμυρίζουν» από υποσχέσεις για να σε «πνίξουν» στα λασπόνερα. Δε θα κάνουν «συνένοχες συμπράξεις» με τους εργολάβους της αρπαχτής, δε θα έχουν «ύποπτα νταραβέρια» με τους «παρατρεχάμενους» της κυβερνητικής εξουσίας. Θ' αγωνίζονται για σένα και όλους τους συνδημότες σου. Θα παλεύουν για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης σου, τη διαφύλαξη της περιουσίας σου, την προστασία της ζωής σου. Θα είναι στο πλευρό σου και την ώρα της δοκιμασίας, όχι με «λόγια παρηγόριας», αλλά με πράξεις βοήθειας κι αλληλεγγύης. Σ' αυτούς αξίζει να δώσεις την ψήφο σου...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ