Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκρισία και στρουθοκαμηλισμός

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της νέας μόλυνσης αίματος απ' τον ιό του ΕΪΤΖ, ο «Τομέας Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας» του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση προχτές στην οποία, μεταξύ των άλλων, σημειώνει ότι θα καταγγείλει κάθε περαιτέρω καθυστέρηση στην εφαρμογή του μοριακού ελέγχου ενώ θέτει το ερώτημα γιατί δεν προκηρύχτηκε διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια των σχετικών αντιδραστηρίων. Απ' τη μεριά του ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε - επίσης προχτές - ότι η μόλυνση έγινε μετά τις εξαγγελίες που έκανε ο ίδιος για την εφαρμογή του μοριακού ελέγχου και ότι οι Ελληνες πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς για τον τρόπο που προωθεί η κυβέρνηση τον έλεγχο στο αίμα.

Υποκρισία απ' το ΠΑΣΟΚ και στρουθοκαμηλισμός απ' την κυβέρνηση εν μέσω άγριων διαγκωνισμών των εταιρειών που θέλουν να έχουν την προμήθεια των υλικών - με το αζημίωτο βέβαια - για τους ελέγχους καθώς και των παρατρεχάμενων που μπορούν να επωφεληθούν. Γιατί αν τους ενδιέφερε πράγματι η επίσπευση του μοριακού ελέγχου, θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες κινήσεις: Να γίνει λόγου χάρη σε πρώτη φάση ο έλεγχος στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας του αίματος που συγκεντρώνεται στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής και από εκεί και πέρα να σχεδιαστεί στην υπόλοιπη επικράτεια.

Αυτό όμως, δεν το αγγίζουν, όπως δεν αγγίζουν και το μέγα θέμα της οργάνωσης της εθελοντικής αιμοδοσίας. Γιατί όλες οι μέθοδοι δεν εξαλείφουν πλήρως, απλώς περιορίζουν το «παράθυρο» κινδύνου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ