Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ...

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ: «Η κυβέρνηση καλείται να διαμορφώσει ένα εναλλακτικό σχέδιο δράσης, που θα οδηγήσει στην επαναλειτουργία των σχολείων σε σύντομο χρόνο. Η κρίση στην Παιδεία, πέραν του ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι να καταστεί ανεξέλεγκτη με ό,τι τούτο συνεπάγεται για την ίδια την κυβέρνηση, δεν είναι δυνατόν να προσεγγίζεται αποκλειστικά με πολιτικούς όρους, καθώς το διακύβευμα είναι σαφώς υπέρτερο» (ο Κ. Π. Παπαδιόχος στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ: «Σαράντα διευθυντές Λυκείων και Γυμνασίων από διάφορες περιοχές της Αττικής, τηλεφώνησαν χθες στις αστυνομικές υπηρεσίες και ζήτησαν αστυνόμευση (...) ανέφεραν πληροφορίες από την Αστυνομία» (η είδηση στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΟΒΟΚΑΡΙΣΜΑ: «Συνεδρίασε το ένδοξο από τη δεκαετία του 1990 "Συντονιστικό Σχολείων της Αθήνας" και αποφάσισε καταλήψεις. Ηδη δεκάδες σχολεία σε όλη τη χώρα είναι κατειλημμένα και σύντομα μάλλον θα γίνουν εκατοντάδες. Ποιος το ανέστησε το Συντονιστικό δε μας είπαν - δεν πειράζει, καταλαβαίνουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το κύριο σώμα του στρατού, οι άτακτοι, μπήκε στη μάχη (...) Οι διαρκείς καταλήψεις γυμνασίων και λυκείων κατά τη δεκαετία του 1990 διέλυσαν εντελώς την Παιδεία (...) Η ακραία συγκρουσιακή λογική κυβέρνησης, κομμάτων, συνδικάτων για μια ακόμη φορά θα απαξιώσει το εκπαιδευτικό σύστημα, στο όνομα της αναβάθμισής του. Απύθμενος κατήφορος, αυτή είναι η κατάσταση» (ο Δ. Κ. Ψυχογιός στο «ΒΗΜΑ»).

ΟΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ» ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΝΟΤΗΤΑ»: «Οι μαθητές με αναφορές στο ΣΥΝ προχωρούν σήμερα μετά το συλλαλητήριο στη σύσταση "Αυτόνομου Συντονιστικού Καταλήψεων", αμφισβητώντας το "Συντονιστικό" της ΚΝΕ» (η Γιούλη Μανώλη στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΛΑΓΙΟΚΟΠΗΜΑ: «Εμείς κατανοούμε την "ουδετερότητα" που (προσπαθεί να) δείχνει το ΚΚΕ απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μόνο που κάνει ό,τι μπορεί για να δείχνει πως αυτή η "ουδετερότητα" είναι ευμενής (ευμενέστατη σε ορισμένες περιπτώσεις) για την κυβέρνηση της ΝΔ» (τη σκυτάλη από Διαμαντοπούλου - Πρετεντέρη πήρε χτες ο Γ. Καρελιάς στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ: «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπίσει τη διαρροή ψήφων προς τα αριστερά του έχει ανοίξει σκληρό μέτωπο αντιπαράθεσης και με το ΚΚΕ το οποίο κατηγορεί για "συμπόρευση" και επίδειξη ανοχής απέναντι στην κυβέρνηση» (ο Γ. Κατσιγιάννης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ