Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Δύσκολο δρόμο διάλεξες, συνέχισε

Του Πάνου Μαραγκού από το «ΕΘΝΟΣ»
Του Πάνου Μαραγκού από το «ΕΘΝΟΣ»
Δες, ούτε που πρόλαβες να υψώσεις σημαία την κόκκινη κάρτα και ξαμολήθηκαν οι σώφρονες, οι μπάτσοι τους, τα κολαούζα και τα αμορτισέρ, να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Αποβραδίς φαινόταν ότι η μέρα που ξημέρωνε θα 'χε άλλο χρώμα.

Δε συναντάς κάθε βράδυ παιδιά ποτισμένα ως το κόκαλο από τόνους νερό κι αυτά να στέκονται εκεί, όλη νύχτα, στα αγιάζι, άγρυπνα - φωτιά στα μάτια - εκεί, να μην κουνάνε ρούπι, και, ανάμεσα σ' όλη την πίεση, να έχουν να αντιμετωπίζουν και σταλτούς «μπαφιάρηδες», ξέροντας πως στη γωνιά περιμέναν το σύνθημα τα «όργανα της τάξεως» να επέμβουν...

Το 'ξεραν - ότι θα 'χε άλλο χρώμα η μέρα που ξημέρωνε - και οι περίφημοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Ετσι άπλωσαν όλη την πραμάτεια τους: Μέσα από τις σελίδες των εντύπων τους κερνάνε και καφέ και σκαμπίλι. Οπως κάθε χωροφύλαξ.

«Βεβαίως κι είναι δίκαια τα αιτήματα», βλέπεις να γράφουν. Αλλά «κάτι τέτοιες καταλήψεις κατέστρεψαν την Παιδεία», συμπληρώνουν.

«Βεβαίως κι έχεις δικαίωμα να αγωνίζεσαι», αλλά «μακριά από τους κομμουνιστές», παίρνει αμπάριζα ο ευρωλιγούρης που παριστάνει τον «αυτόνομο».

Ψάχνεις να βρεις τι τους τσίμπησε κι εκεί που δε γράφουν λέξη για ό,τι ζητάς τόσο καιρό, ξάφνου ανακάλυψαν ότι είσαι κολλητάρι της ΝΔ κι άρχισαν να κραυγάζουν ότι ...ο ήλιος βγαίνει από τη δύση!

Μια απλή σύγκριση στα κείμενά τους σου δείχνει την αλυσίδα: «νον πέιπερ» από το ΠΑΣΟΚ, αναπαραγωγή από παπαγαλάκι στον Τύπο των εργολάβων, σκυτάλη στη Διαμαντοπούλου και ξανά πίσω στο παπαγαλάκι.

Γιατί όλο αυτό; Απλό: Μετράνε καλύτερα από σένα τη διαρροή τους.

Ξέρουν πως ο δικός σου λόγος και προπαντός η πράξη σου μετράει, βρίσκει ανταπόκριση σ' ανθρώπους που ως χτες τους υπολόγιζαν δοσμένους, δικούς τους.

Ξέρουν πως στην κατάληψη ο Κνίτης δεν είναι μόνος. Είναι κει και το παιδί του νεοδημοκράτη κι αυτό του πασοκτζή. Εχουν λόγους να 'ναι μαζί.

Ξέρουν, μετράνε, πως χτες το βράδυ που κατέβηκαν οι γειτονιές της Αθήνας στο δρόμο, οι κομμουνιστές δεν ήταν μόνοι τους.

Ξέρουν πως αυτό που οργανώθηκε ως προεκλογική συγκέντρωση των δυνάμεων της αντεπίθεσης, ήταν στην πραγματικότητα μια διαδήλωση - προανάκρουσμα για τους αγώνες που έρχονται.

Παίρνουν τα μέτρα τους, κράτα το ίσο.

Κάνε σημαία την κόκκινη κάρτα που ήδη τους δείχνεις.

Δαγκωτό το ψηφοδέλτιο της αντεπίθεσης στην κάλπη κι οργάνωσε τη συνέχεια.


Επιμέλεια:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο Θοδωρής (2010-04-03 00:00:00.0)
Διάλεξε... (2007-07-05 00:00:00.0)
Συλλέκτης Ιδεών (2005-08-07 00:00:00.0)
Τα «στιχάρια»... (2005-03-24 00:00:00.0)
Παράπονα για τη διαιτησία (2001-01-05 00:00:00.0)
Ιδέα σου είναι... (1997-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ