Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμπαίζει εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα της περιφέρειας

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού χτες, σημειώνεται:

«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης αποτελούν μια επανάληψη προηγούμενων εξαγγελιών της κυβέρνησης της ΝΔ και της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Ο ισχυρισμός του ότι ο κύριος όγκος των χρηματοδοτήσεων θα κατευθυνθεί στην περιφέρεια, αποτελεί εμπαιγμό για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιφέρειας. Καλλιεργεί αβάσιμες προσδοκίες.

Οι εργαζόμενοι ας σκεφτούν. Ποιοι κέρδισαν και ποιοι ωφελήθηκαν από τα προηγούμενα Κοινοτικά Προγράμματα, που μεγάλο μέρος τους αποτελεί επιστροφή πλούτου που αυτοί παράγουν; Οι χρηματοδοτήσεις έργων και πριν και τώρα, γίνονταν με αποκλειστικό κριτήριο τις ανάγκες του κεφαλαίου, όπου αυτό αποσπά υψηλή κερδοφορία. Πουθενά δεν αντιμετώπισαν την ανεργία, ούτε κατευθύνθηκαν σε έργα ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να απολογηθεί στους εργαζόμενους του Νομού της Θεσσαλονίκης και συνολικότερα, γιατί για παράδειγμα και στις τρεις ομιλίες - εξαγγελίες που έκανε στη ΔΕΘ για τα έργα στη Βόρεια Ελλάδα, όπως και ο προκάτοχός του, δεν ανέφερε απολύτως τίποτα: για την αντιπλημμυρική προστασία, τη δασοπροστασία, την αντισεισμική θωράκιση κ.ά.

Την ίδια ένοχη σιωπή, γι' αυτά τα έργα που δεν ενδιαφέρουν το κεφάλαιο, κρατούν και οι υποψήφιοι νομάρχες και δήμαρχοι που στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Τα λαϊκά στρώματα πρέπει την ερχόμενη Κυριακή να τους δώσουν την κατάλληλη απάντηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ