Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ωραίο μάθημα διδάσκουν!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Εχουν ξεφύγει!!! Μόνο η έκφραση αυτή αποτυπώνει τις προσπάθειες κάποιων εκπαιδευτικών - διευθυντών να εμποδίσουν τους μαθητές τους να κάνουν κατάληψη, να διεκδικήσουν μια καλύτερη παιδεία. Τη μια τους απειλούν ότι θα χάσουν τις εκδρομές τους, την άλλη καλούν τους γονείς στο σχολείο και τους βάζουν να κάνουν ψυχολογικό πόλεμο στα παιδιά τους (!), την παρ' άλλη... καλούν την Αστυνομία.

Μια τέτοια περίπτωση φαίνεται ότι είναι και ο διευθυντής του 6ου ΤΕΕ Αμπελοκήπων, που χτες το πρωί έκοψε τις αλυσίδες που είχαν βάλει οι μαθητές που έκαναν κατάληψη! Οι μαθητές, βέβαια, δεν πτοήθηκαν. Βγήκαν από το σχολείο, έκαναν αποχή και νέα γενική συνέλευση όπου αποφάσισαν ξανά κατάληψη, υπερψηφίζοντας το αγωνιστικό πλαίσιο του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

Αυτό όμως που προκάλεσε εντύπωση στην όλη υπόθεση, δεν είναι η στάση του διευθυντή, αλλά το γεγονός ότι δύο κλούβες με ΜΑΤ εμφανίστηκαν δύο δρόμους πιο πάνω από το σχολείο όλως τυχαίως, ισχυριζόμενοι ότι τους κάλεσαν για να επέμβουν αν χρειαστεί σε κάποιο σχολείο... Αραγε, να είναι «διαβολική» σύμπτωση ή σημαίνει κάτι, ότι μετά τους διευθυντές στα σχολεία που απειθαρχούν θα «μπουκάρουν» και αστυνομικοί;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ