Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Συνεργάζεται με ΠΑΣΟΚους, ζητάει και τα ρέστα!

Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ στον Πειραιά

Την ίδια στιγμή που στον Πειραιά η ανεργία θερίζει, τα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι ελεύθεροι χώροι παραδίδονται στα νύχια των επιχειρηματιών, το περιβάλλον υποβαθμίζεται ραγδαία από την τσιμεντοποίηση και τις «ρεμούλες» σε βάρος του βιολογικού καθαρισμού της Ψυττάλειας και πλήττεται βάναυσα το βιοτικό επίπεδο συνολικά της εργατικής λαϊκής οικογένειας, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο της πόλης, με τη... γνωστή «γλώσσα» του κόμματός του, επιχείρησε να «ψαρέψει» ψήφους από τους Πειραιώτες, για να πριμοδοτηθεί ακριβώς η αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που αποτελεί και την αιτία για την εικόνα του Πειραιά. Επιβεβαίωσε καθαρά ότι ο ΣΥΝ συνεργάζεται, στην πλειοψηφία των δήμων της Β΄ Περιφέρειας του Πειραιά (σε Πέραμα - Δραπετσώνα - Ρέντη - Σαλαμίνα) με το ΠΑΣΟΚ. Οτι δηλαδή «δουλεύει» ανοιχτά για λογαριασμό του ενός εκ των «εγκληματιών» σε βάρος της πειραιώτικης περιοχής και συνολικά σε βάρος της ζωής των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας.

Τα όσα δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικά: «Εμείς - είπε - έχουμε μία αντίληψη η οποία θέλει τη συνάντηση στις τοπικές και αυτοδιοικητικές εκλογές με το δικό τους χαρακτήρα, πάνω σε ριζοσπαστικές, εναλλακτικές, οικολογικές προγραμματικές προτάσεις. Και με βάση αυτό έχουμε κινηθεί και εμείς, οι οργανώσεις οι οποίες παίρνουνε τις σχετικές αποφάσεις. Πέρα από αυτά που είπατε (σ.σ. για τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ στους 4 δήμους της Β΄ Περιφέρειας Πειραιά), όπως ξέρετε υπάρχουν σημαντικές συνεργασίες με προσωπικότητες που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως είναι με τον Ι. Πανούση στην Αθήνα, τον Γιάννη Δημαρά στην Πάτρα, τον Στρατή Πλωμαρίτη στη Θεσσαλονίκη και αλλού. Το εύρος των συνεργασιών καθορίζεται σε συμφωνία σε προγραμματικά, εναλλακτικά, αριστερά στοιχεία και όχι από το να ζητήσουμε πιστοποιητικά προγενέστερου βίου ή φρονημάτων»! Και κατέληξε ζητώντας και τα ρέστα: «Λυπούμαστε που σε αυτή τη συνεργασία δεν έχουμε συναντηθεί με το ΚΚΕ και πιστεύω είναι μια ευκαιρία που αν είχε δοθεί, θα έδινε πολύ μεγαλύτερη δυναμική στις παρουσίες της Αριστεράς στην Αυτοδιοίκηση».

Αυτού του είδους η τακτική του ΣΥΝ αντανακλάται και στις θέσεις και ...«δράση» των συνδυασμών του και στους υπόλοιπους δήμους της περιοχής. Είναι χαρακτηριστική η στάση του υποψήφιου δημάρχου που κατεβάζει ο ΣΥΝ στον Πειραιά, Θ. Δρίτσα, ο οποίος τηρεί «σιγήν ιχθύος» απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του πρώτου λιμανιού της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ