Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για να πάρουμε αυτά που μας ανήκουν

Γρηγοριάδης Κώστας

Εναν πακτωλό χρημάτων από τα κοινοτικά κονδύλια του Δ΄ ΚΠΣ (2007-2013) παρουσίασε στον ελληνικό λαό ο Κ. Καραμανλής, επιλέγοντας να το κάνει παραμονές δημοτικών εκλογών.

Ο χορός των δισ. πραγματικά ζαλίζει. Εκτός από το πακέτο των 20,4 δισ. ευρώ, υπάρχουν οι πόροι για την αγροτική ανάπτυξη και την αλιεία, με αποτέλεσμα η «συνολική κοινοτική συμμετοχή διαμορφώνεται στα 24, 4 δισ. ευρώ, ενώ αν προστεθεί και η εθνική συμμετοχή, το συνολικό ποσό φτάνει τα 36,4 δισ. ευρώ», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Κι όμως σχεδόν τίποτα από όλα αυτά τα χρήματα δεν προορίζεται για το λαό και τις ανάγκες του, αλλά για «υποδομές» που θα υποστηρίξουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Πρόκειται για χρήματα που θα στηρίξουν τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και θα διακινηθούν κυρίως μέσω των ιδιωτών και του ΣΕΒ. «Ψίχουλα» δίνονται επίσης για την Παιδεία και την Υγεία. Και είναι πράγματι πρόκληση να ξοδεύονται τέτοια τεράστια ποσά και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι η οικονομία δεν αντέχει για να ικανοποιηθούν τα οικονομικά αιτήματα των δασκάλων ύψους ορισμένων δεκάδων ή εκατοντάδων εκατομμυρίων... Χρειάζεται μια καλή απάντηση την Κυριακή η κυβέρνηση, όπως επίσης και το ΠΑΣΟΚ που χειρίστηκε τα τρία προηγούμενα «πακέτα». Είναι ανάγκη να συρρικνωθούν τα δύο μεγάλα κόμματα για να πάρει ο λαός αυτά που του ανήκουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ