Τετάρτη 2 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ
οι στόχοι του "κοινωνικού διαλόγου"

Η κατάργηση ουσιαστικά του 8ωρου, το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων, η διάλυση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και νέα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο αποτελούν τις πρώτες προτάσεις της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση μισοάνοιξε τα χαρτιά της κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας του "κοινωνικού διαλόγου" - που μπήκε πια στην "καυτή ζώνη" των εργασιακών σχέσεων - και επιβεβαίωσε ότι στις καταστροφικές προτεραιότητές της είναι:

- Η συνολική διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε εννιάμηνη ή ετήσια βάση.Δηλαδή, η κατάργηση του 8ωρου, η πλήρης απορύθμιση του χρόνου εργασίας και η χρησιμοποίηση των εργαζομένων όσο και όπως τους χρειάζεται η επιχείρηση (π. χ., άλλοτε δωδεκάωρο και άλλοτε πεντάωρο... ).

- Η διεύρυνση της μερικής απασχόλησης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.- Η μείωση του μη μισθολογικού κόστους (μείωση ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών κλπ. ) για την πρόσληψη μακρά ανέργων και νέων.

- Το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων και άλλων κατακτήσεων των εργαζομένων,με την ταυτόχρονη εξασφάλιση αποικιοκρατικών προνομίων στους βιομηχάνους σε περιοχές που πλήττονται από ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά ανεργίας, μέσω των διαβόητων Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης.

- Η διάλυση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης,διά της "εξατομίκευσης" των όρων συνταξιοδότησης κλπ.

Και ενώ επιβεβαιώνονται πλήρως οι καταγγελίες για το χαρακτήρα και τους στόχους της απάτης του "κοινωνικού διαλόγου", ο υπουργός Εργασίας αποκάλυψε χτες άλλη μια σημαντική πλευρά, δηλώνοντας ότι ο "διάλογος" αυτός βοηθιέται από τον παράλληλο διάλογο, που έχει ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ για την Κεντροαριστερά!


ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ