Τετάρτη 2 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ
Υπάλληλοι του δήμου έκοψαν δέντρα!

Υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων έκοψαν δέντρα, αλλά η δημοτική αρχή δηλώνει άγνοια!

Οπως καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, εργαζόμενοι στο δήμο προχώρησαν στην κοπή έξι δέντρων κοντά σε γήπεδο μπάσκετ, που βρίσκεται απέναντι από το σταθμό των ΗΣΑΠ στην Αττική. Και αυτό προκειμένου ο Οργανισμός Νεολαίας και Αθλησης του δήμου να προχωρήσει σε "αναμόρφωση" του γηπέδου.

Στα επίμονα ερωτήματα του Λεων. Αυδή και άλλων συμβούλων, ούτε ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για τον ΟΝΑ Αγγ. Μοσχονάς,ούτε ο διευθυντής της Διεύθυνσης πρασίνου του δήμου Ν. Παπαδήμας μπόρεσαν να απαντήσουν με σαφήνεια για το ποιος έδωσε την εντολή να κοπούν τα δέντρα. Μόνο γενικά και αόριστα μίλησαν για κάποιο γεωπόνο του 4ου Διαμερίσματος, που προχώρησε σε αυτή την ενέργεια. Απλά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αρτ. Αναπλιώτης,υποσχέθηκε ότι θα διερευνηθεί το ζήτημα από τη διοίκηση του δήμου.

Καύση νεκρών

Εξάλλου, με αφορμή πρόταση της δημοτικής αρχής για κατασκευή έξι συγκροτημάτων οστεοθηκών στο Γ Νεκροταφείο, ο Λεων. Αυδής επανέφερε παλαιότερη πρότασή του για καθιέρωση της καύσης των νεκρών. Υπενθύμισε ότι είχε καταθέσει πριν μήνες πρόταση για αποτέφρωση των λειψάνων, η οποία, όπως είπε, παραπέμφθηκε στις καλένδες από τη δημοτική αρχή και δε συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου "να μην ενοχληθούν κάποιοι, προφανώς η Εκκλησία".

Εφόσον φτάσαμε, συνέχισε, στο σημείο να κατασκευάζουμε κυψέλες για την τοποθέτηση των οστών, το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να συζητήσει και να αποφανθεί με την ψήφο του για το ενδεχόμενο της καύσης. "Δεν μπορείτε να αρνηθείτε σε κανέναν το δικαίωμα ορισμού της τύχης των λειψάνων του", κατέληξε ο Λεων. Αυδής. Το αίτημά του όμως δε στηρίχτηκε από τους λοιπούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και η δημοτική αρχή έσπευσε να το προσπεράσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ