Τετάρτη 2 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη βάση της Σούδας η 6η Νεανική Επίθεση Ειρήνης

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες, ενώ όλα δείχνουν ότι η φετινή συνάντηση νέων από όλη τη χώρα θα είναι μεγαλύτερη από τις προηγούμενες. Συνέντευξη Τύπου έδωσε χτες το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου της ΚΝΕ

Εντείνονται οι προετοιμασίες καθώς σε δύο μέρες ξεκινά η "εκστρατεία ειρήνης" της ΚΝΕ ενάντια στην Αμερικανική Βάση της Σούδας, με στόχο η φετινή, 6η κατά σειρά αντιιμπεριαλιστική συνάντηση των νέων που διοργανώνει η ΚΝΕ να είναι πιο μαζική, πιο πετυχημένη. Οι οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα προπαγανδίζουν την εκδήλωση, με στόχο να την αγκαλιάσουν όσο το δυνατό περισσότεροι νέοι και τα μηνύματα που φτάνουν είναι παραπάνω από αισιόδοξα.

Σε πυρετό προετοιμασιών όμως βρίσκονται και οι οργανώσεις της Κρήτης που θα φιλοξενήσει την εκδήλωση. Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου της ΚΝΕ Μύρων Κοτσιφός αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε η Σούδα για τη Νεανική Επίθεση Ειρήνης. "Η επιλογή αυτή, δήλωσε, δεν έγινε τυχαία. Η βάση στη Σούδα είναι μια από τις βάσεις - κλειδιά του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο. Εχει παίξει σημαντικό ρόλο στον πόλεμο στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εργασίες για την αναβάθμιση του ρόλου της στην περιοχή. Με την εκδήλωσή μας αυτή και τον αποκλεισμό της βάσης στέλνουμε μήνυμα στο λαό και τη νεολαία ότι με τον ενωμένο αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε φραγμό στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ".

Ο Μ. Κοτσιφός κάλεσε όλους τους νέους και τις νέες της χώρας μας να πάρουν μέρος μαζικά στον αποκλεισμό, τονίζοντας ότι η ειρήνη και η ελευθερία είναι αγαθά, των οποίων η διατήρηση είναι ευθύνη και καθήκον όλων μας ".

Στο χώρο της κατασκήνωσης θα αναπτυχθούν παράλληλα διάφορες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, ενώ ο αποκλεισμός της βάσης θα γίνει για τρεις ώρες και συγκεκριμένα από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ του Σαββάτου. Τα λεωφορεία της ΚΝΕ, για να μεταφέρουν τον κόσμο στα Χανιά θα ξεκινήσουν από το Καπετανάκειο Γυμνάσιο του Ηρακλείου στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου, ενώ στην παραλία των Αγίων Αποστόλων θα έχουν στηθεί ήδη οι σκηνές που θα φιλοξενήσουν τους ειρηνιστές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου είναι το εξής:

Παρασκευή 4 Ιούλη 6μ.μ.,συνάντηση στο λιμάνι του Πειραιά.

Σάββατο 5 Ιούλη7π.μ.,άφιξη στην κατασκήνωση, στην παραλία Αγ. Απόστολοι των Χανίων (Ομορφη - καθαρή θάλασσα, πλήρης υποδομή, φαγητό από καντίνα) 6 - 9μ.μ.,ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ της εισόδου της αμερικανικής βάσης στη Σούδα, 9.30μ.μ.,θα ξεκινήσει η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην πόλη και το λιμάνι των Χανίων, 11.30μ.μ.,στο χώρο της κατασκήνωσης θα ξεκινήσει νυχτερινή συναυλία, με θεατρική παράσταση, ελληνικό ροκ, παραδοσιακή κρητική μουσική, έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

Κυριακή 6 Ιούλη 10π.μ. - 1μ.μ.,θα γίνουν αθλητικοί αγώνες ανάμεσα σε ομάδες των Οργανώσεων και τοπικές ομάδες. Ο χρόνος μέχρι τις 5μ.μ. θα είναι ελεύθερος για μπάνιο κλπ. 6μ.μ. αναχώρηση από Σούδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ