Τετάρτη 2 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΟΔΟΠΗΣ
Καταγγέλλουν καταστρατήγηση της επετηρίδας

Για καταστρατήγηση της επετηρίδας καταγγέλλουν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, ο οποίος - όπως αναφέρουν - τον περασμένο Μάρτη προσέλαβε ως ωρομίσθια μία θεολόγο, η οποία πήρε πτυχίο το 1990, αγνοώντας 22 συναδέλφους που είχαν πάρει πολύ νωρίτερα το πτυχίο τους.

Ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Ροδόπης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α. Νικολαϊδη και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ, για απόκρυψη των πραγματικών δεδομένων από τους ενδιαφερόμενους, για αδυναμία οργάνωσης και διοίκησης της υπηρεσίας στην κατεύθυνση της αξιοκρατίας, αφού όπως αναφέρει, χρησιμοποιούν τη θέση τους για την εξυπηρέτηση των ημετέρων. Παράλληλα σημειώνει ότι αν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα τώρα, είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς τι θα ακολουθήσει με την ενδεχόμενη κατάργηση της επετηρίδας.

Απευθυνόμενοι προς τους συναδέλφους τους που χρησιμοποιούν "πλάγιους τρόπους" για να διοριστούν, οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί υπογραμμίζουν ότι το επάγγελμα του δασκάλου είναι, κινείται, ζει και αναπνέει στον αέρα της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας. Παράλληλα τους καλεί να αντισταθούν στις σειρήνες εκείνες που δήθεν μοιράζουν ελπίδες για διορισμό, ενώ μεθοδεύουν την κατάργηση της επετηρίδας.

Τέλος, ξεκαθαρίζουν ότι όλοι μαζί πρέπει να παλέψουν για αξιοπρέπεια, νομιμότητα και αξιοκρατία στους διορισμούς, για μια δημόσια διοίκηση που θα εξυπηρετεί τους πολίτες και όχι τους ημέτερους, για παιδεία δημόσια και δωρεάν, σύγχρονη και δημοκρατική και για διορισμούς από την επετηρίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ