Τετάρτη 2 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΝΑΠ
Πρόταση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων

Σήμερα η Γενική Συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών στο νοσοκομείο "Σωτηρία", ώρα 11 πμ

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά θα προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ στη σημερινή Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο νοσοκομείο "Σωτηρία", ώρα 11 πμ.

Η απόφαση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πάρθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΝΑΠ και ψηφίστηκε απ' τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων - πλην της ΠΑΣΚ Γιατρών.

Χτες οι νοσοκομειακοί γιατροί με τη συμμετοχή εκπροσώπων και άλλων φορέων έκαναν συγκέντρωση έξω απ' το υπουργείο Υγείας ζητώντας την απόσυρση του αντι-ΕΣΥ νομοσχεδίου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Χάρης Ζαχαρόγιαννης,δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Αν η κυβέρνηση ψηφίσει το νομοσχέδιο και, αν βέβαια μπορέσει να το εφαρμόσει, θα ξεθεμελιώσει το ΕΣΥ. Μαζί όμως με το πλήγμα που θα επιφέρει στο δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, θα μεταφέρει και αβάσταχτα βάρη στα ασφαλιστικά ταμεία και θα επηρεάσει αρνητικά τους δείκτες υγείας του λαού. Αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να την αποδεχτούμε. Αυτός είναι και ο λόγος που ζητάμε και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού. Πρέπει όλο το λαϊκό κίνημα να συστρατευτεί, γιατί πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αν τελικά ψηφιστεί θα τινάξει στον αέρα το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας".

Ο Βασίλης Γεωργαντάς,εκ μέρους των συνταξιούχων, δήλωσε στο "Ρ": "Ο αγώνας που κάνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι και αγώνας των συνταξιούχων και γενικά του ελληνικού λαού. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο πάλης κόντρα σε αυτό το νομοσχέδιο".

Ο Γιάννης Σταυρόπουλος,μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, δήλωσε στο "Ρ": "Είναι ανάγκη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αλλά και όλοι, οι ομοσπονδίες και τα σωματεία, να αναλάβουν τις ευθύνες. Πρέπει να αναδειχτούν πρωτοβουλίες με στόχο να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο - έκτρωμα και να υπάρξουν πολιτικές ώστε να προσφερθεί μιας καλύτερης ποιότητας δημόσια υγεία" υπογράμμισε ο Γ. Σταυρόπουλος.

Απόσυρση ζητά η ΝΔ

Η ΟΚΕ Υγείας της ΝΔ με αφορμή την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και τη διήμερη πανελλαδική απεργία των φαρμακοποιών, που αρχίζει σήμερα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της πυροδοτεί αυτές τις κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για την υγεία και να "συστήσει διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή που θα μελετήσει σε βάθος τα προβλήματα της υγείας και θα εισηγηθεί ένα συναινετικό, ριζοσπαστικό, εκσυγχρονιστικό νομοσχέδιο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ