Τετάρτη 2 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Καθαρές" αγωνιστικές θέσεις

Με επιτυχία συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Εκατοντάδες νέοι πλαισιώνουν τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ. Αλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της μαζικής προσέγγισης των θέσεων και προτάσεων της νεολαίας του ΚΚΕ αποτελούν και αυτές που έγιναν προχτές βράδυ στη Θεσσαλονίκη (μεσαία Πορτάρα της Ανω Πόλης) με θέμα τον πολιτισμό και τη νεολαία και στην Αργυρούπολη Αττικής με θέμα τον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά. Στην πρώτη, στο επίκεντρο ήταν τα πρότυπα πολιτισμού που επιβάλλονται από τα ΜΜΕ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ στη δεύτερη, για άλλη μια φορά, προβλήθηκαν οι "καθαρές" αγωνιστικές θέσεις της ΚΝΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

Εκ μέρους της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ μίλησε στην εκδήλωση της Ανω Πόλης η Τιτίκα Δελιγκά,μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου, η οποία, αναφερόμενη στον "πολιτισμό" που θέλει να επιβάλει η κυρίαρχη τάξη στη νεολαία, επισήμανε: "Ο αριθμός των νέων που διαβάζουν μειώνεται συνεχώς, όπως επίσης και ο αριθμός των νέων που έρχεται σε επαφή με όλες τις μορφές της τέχνης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Τα Ελληνόπουλα μέχρι να γίνουν 18 χρόνων παρακολουθούν 24.000 ώρες τηλεόραση. Η πολιτική της άρχουσας τάξης εκφράζεται στο χώρο του πολιτισμού με τον αποπροσανατολισμό και το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο που παρέχεται. Στόχος αυτών είναι η δημιουργία ευάλωτων συνειδήσεων νέων ανθρώπων, που θαάγονται και θα φέρονται σύμφωνα με τα γούστα τους, μη προβάλλοντας καμία αντίσταση στα σχέδιά τους".

Στα πλαίσια αυτά παρουσιάστηκε το σκετς "Οι δύο έμποροι" του Ευγένιου Σπαθάρη με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη,ενώ ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ελληνικά τραγούδια.

Στην Αργυρούπολη

Οι νέοι κομμουνιστές, για άλλη μια φορά, προχτές βράδυ από την πλατεία Βάρναλη στην Αργυρούπολη διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην υποταγή και τη μαστούρα, στέλνοντας το μήνυμα στους νέους της περιοχής ότι η πάλη κατά των ναρκωτικών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πάλη για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Λάζαρος Μυλωνάς,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και ο Χρήστος Λαζαρίδης,μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών και νομαρχιακός σύμβουλος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Αθήνας - Πειραιά.

Ο Χρ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στις αντιεπιστημονικές αντιλήψεις, που προωθούν το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε "σκληρά" και "μαλακά". Το ΕΣΥΝ, είπε, υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιου είδους διαχωρισμός, γιατί τόσο το χασίς και η μαριχουάνα, όσο και η ηρωίνη, είναι ουσίες που επιδρούν στο θυμικό του χρήστη, επηρεάζουν δηλαδή τη συνείδηση, την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του εξίσου. "Τα λεγόμενα "μαλακά" ναρκωτικά είναι αποδεδειγμένα ο προθάλαμος για τα "σκληρά"", τόνισε.

Ο Λάζαρος Μυλωνάς παρουσίασε τις θέσεις της Οργάνωσης για το πρόβλημα των ναρκωτικών, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται σήμερα το πρόβλημα των ναρκωτικών από τα ΜΜΕ. Ο τρόπος με τον οποίο προβάλλουν το πρόβλημα, είπε, αποσκοπεί στο να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι δεν υπάρχει λύση, οπότε και θα πρέπει απλώς να συμβιβαστούμε. Τόνισε ακόμη ότι "είναι απαράδεκτο από τη μια η κυβέρνηση να εκδίδει δακρύβρεχτες ανακοινώσεις για τους θανάτους νέων από τα ναρκωτικά και από την άλλη υπουργοί της να προπαγανδίζουν την ελεύθερη καλλιέργεια και χρήση ναρκωτικών ουσιών". Μιλώντας για το θέμα της αποποινικοποίησης, είπε ότι στην πράξη θα οδηγήσει στην πλήρη απελευθέρωση της καλλιέργειας, της εμπορίας και της χρήσης των ναρκωτικών. Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τους νέους να εντείνουν την πάλη τους ενάντια στα ναρκωτικά, τονίζοντας ότι η πάλη αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Η εκδήλωση έληξε με μουσικό πρόγραμμα από ερασιτεχνικό συγκρότημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ