Τετάρτη 2 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Δε χαρακτηρίζονται τυχερά μόνο όσα δίνουν χρήματα

Ενώ μέχρι τώρα θεωρούνταν τυχερό παιχνίδι εκείνο από την έκβαση του οποίου ωφελείται ο ιδιοκτήτης του κέντρου, όπου αυτό διεξάγεται, στο εξής θα πρέπει να θεωρείται τυχερό και εκείνο που ο παίκτης, εφόσον πετύχει την προβλεπόμενη στο ηλεκτρονικό παίγνιο ένδειξη, συνεχίζει να παίζει χωρίς να καταβάλλει χρηματικό ποσό. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Η. Σπυρόπουλος σε έγγραφό του, ερμηνεύοντας τη μέχρι τώρα ισχύουσα νομοθεσία.

Σε περίπτωση που ο Αρειος Πάγος δεχτεί τα νομικά επιχειρήματα του Η. Σπυρόπουλου, θα στενέψουν τα περιθώρια απαλλαγής, για πολλούς κατηγορούμενους, οι οποίοι συχνά πετυχαίνουν να αποφεύγουν καταδικαστικές αποφάσεις, λόγω του διαχωρισμού των τυχερών παιχνιδιών σε τυχερά μεικτά και τεχνικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι τυχερά παιχνίδια είναι αυτά που θεωρείται ότι το αποτέλεσμά τους εξαρτάται αποκλειστικά από τον παράγοντα τύχη και απαγορεύονται σε όλη τη χώρα εκτός από τα καζίνο.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση υπέρ του νόμου σε αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με την οποία κηρύχτηκαν αθώοι ιδιοκτήτης και τρεις θαμώνες καφενείου που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να παίζουν το παιχνίδι "φρουτάκια" και "ηλεκτρονικό ιππόδρομο". Ο Η. Σπυρόπουλος άσκησε αναίρεση, θεωρώντας ότι το δικαστήριο ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του ΒΔ 29/71, όταν δέχτηκε ότι ο διευθυντής του καφενείου ωφελούνταν από την έκβαση του παιχνιδιού και παρ' όλα αυτά δεν ήταν τυχερά παιχνίδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ