Πέμπτη 3 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ
Σε συντεχνιακό όργανο μετατρέπεται το Επιμελητήριο

Καταψήφισε τα επιμέρους άρθρα το ΚΚΕ

Καταψήφισε χτες στη Βουλή τα επιμέρους άρθρα που τέθηκαν προς συζήτηση στο Α Θερινό Τμήμα του νομοσχεδίου για τους λογιστές - φοροτεχνικούς το ΚΚΕ, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική, ενώ έχει ήδη καταψηφίσει το σύνολο του νομοσχεδίου. Η ολοκλήρωση της συζήτησής του αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη, με τη συζήτηση των τροπολογιών που έχει καταθέσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Σχολιάζοντας άρθρο του νομοσχεδίου που αναφέρεται στη σύσταση Διεύθυνσης Αναπτυξιακής Συνεργασίας, στο υπουργείο Οικονομικών, με στόχο τη βοήθεια τρίτων χωρών και με χρηματοδότηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής σημείωσε πως τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις συνοδεύονται από την προϋπόθεση, "πολλές φορές και με χρονοδιαγράμματα", για τη μετάβαση αυτών των χωρών, πλήρως, στο καθεστώς της ελεύθερης αγοράς, τονίζοντας πως μια τέτοια πολιτική δε θα έχει τη συγκατάθεση του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου, που αναφέρεται στην απόκτηση μεριδίων στους αστικούς συνεταιρισμούς, ο Ν. Γκατζής τόνισε ότι ανοίγει η πόρτα για την είσοδο του μεγάλου κεφαλαίου στους εν λόγω συνεταιρισμούς.

Οσον αφορά, τέλος, το κεντρικό θέμα του νομοσχεδίου, δηλαδή την επαγγελματική κατοχύρωση του λογιστή - φοροτεχνικού, ο Ν. Γκατζής επισήμανε ότι "το Οικονομικό Επιμελητήριο αναγορεύεται σε μοναδικό διαχειριστή - οργανωτή του λογιστικού επαγγέλματος", τείνοντας να μετατραπεί σε "συντεχνιακό όργανο".

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Γ. Δραγασάκης, σε τοποθέτησή του απηύθυνε ερώτηση προς το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι δεν αποσαφήνισε τις απόψεις του στο "αν το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι συντεχνία" και αν "θέλουμε να του αναθέσουμε κάποιο ρόλο να παίξει". Απαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής τόνισε πως "δεν είναι παράταξη, ούτε συντεχνία το Οικονομικό Επιμελητήριο, αλλά θα πρέπει να είναι ουσιαστικά σύμβουλος του κράτους, ο οποίος όμως θα κινείται στα πλαίσια λύσης κοινωνικών και λαϊκών προβλημάτων". "Ποια είναι σήμερα η θέση του Επιμελητηρίου για τα προβλήματα της λιτότητας, της ακρίβειας, τα προβλήματα της οικονομικής κατάστασης της χώρας;", κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ