Πέμπτη 3 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Σαπουνόφουσκα" το κεφάλαιο για την απασχόληση

"Πρώτα το Σύμφωνο Σταθερότητας και μετά βλέπουμε...", δηλώνει ο προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Πριν στεγνώσει το μελάνι στα κείμενα των αποφάσεων της Συνόδου του Αμστερνταμ, τα όσα ισχυρίστηκαν οι "δεκαπέντε" για την απασχόληση αποδεικνύονται χωρίς αντίκρισμα. Οι δηλώσεις του Ζακ Πόος, υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, που ασκεί γι' αυτό το εξάμηνο την προεδρεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Οχι μόνο δε θα υπάρξει κανένα μέτρο υπέρ των ανέργων, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και τα όποια μέτρα αποφασιστούν θα στρέφονται κατά των εργαζομένων, των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής που έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο φθινόπωρο και θα ασχοληθεί με το θέμα της απασχόλησης, ο Ζακ Πόος τόνισε ότι "θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τους τεράστιους φακέλους με τις νέες στρατηγικές, καθώς και τα μεγάλα λόγια. Στόχος μας είναι να συγκεντρωθούμε σε καμιά δεκαριά συγκεκριμένες εφικτές προτάσεις" και συμπλήρωσε ότι ο σχετικός προβληματισμός πρέπει να ξεκινήσει από τις ήδη υπάρχουσες προτάσεις, που περιέχονται, για παράδειγμα, στη "Λευκή Βίβλο" του Ζακ Ντελόρ.

Ο προεδρεύων του Συμβουλίου πρόσθεσε ότι η προεδρία θα ζητήσει τις γνώμες των κυβερνήσεων των κρατών - μελών, αλλά και των κοινωνικών εταίρων. Πάντως, πρόσθεσε, οι συστάσεις που θα προκύψουν από τη Σύνοδο Κορυφής θα "πρέπει να συνάδουν προς το Σύμφωνο Σταθερότητας, γιατί δεν πρέπει να θέτουμε σε κίνδυνο το μεγάλο στόχο μας, δηλαδή, το Ενιαίο Νόμισμα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ