Πέμπτη 3 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νεανική επίθεση ειρήνης

Μια ακόμα μεγάλη αναμέτρηση περιμένει τους νέους κομμουνιστές και τους φίλους της ειρήνης σε δυο μέρες από σήμερα. Θα είναι αυτοί, οι νέοι που οραματίζονται έναν κόσμο αλλιώτικο, τα "ώριμα τέκνα της οργής" από τη μια πλευρά, και από την άλλη οι "φονιάδες των λαών", εκείνοι που ανέλαβαν να παίξουν το ρόλο του διεθνούς χωροφύλακα, που ρημάζουν χώρες και βομβαρδίζουν αμάχους. Ο χώρος της αναμέτρησης θα είναι οι πύλες της αμερικανικής βάσης της Σούδας και τη "διαταγή" για την "επίθεση" τη δίνει η ΚΝΕ, η οργάνωση των νέων που δε συμβιβάζονται με την ιδέα ενός λαού και μιας χώρας δεμένων στο άρμα των ιμπεριαλιστών.

Οι νέοι κομμουνιστές θα αντιμετωπίσουν, με την παρουσία τους μπροστά στις πύλες της βάσης, τον ιμπεριαλισμό και με τα συνθήματά τους στην πόλη των Χανίων τον εφησυχασμό, που έφτασε να αποτελεί το μεγαλύτερο σύμμαχό του. Αυτό θα είναι άλλωστε και το νόημα της παρουσίας νέων από όλη την Ελλάδα εκεί, όπως και σε άλλα πέντε σημεία, που έφτασαν να συμβολίζουν την εξάρτηση της χώρας από τους ιμπεριαλιστές τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Και είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για κάποιου είδους "έθιμο", για εκδρομή, αλλά για μια μάχιμη πολιτική πρωτοβουλία της ΚΝΕ.

Η αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας δεν επιλέχτηκε τυχαία. Πρόκειται για τη μόνη αμερικανική επιχειρησιακή αεροναυτική βάση που έχει απομείνει στο ελληνικό έδαφος μετά το 1988 και επιτρέπει στους Αμερικανούς να ελέγχουν όλη την Ανατολική Μεσόγειο, "εξυπηρετώντας" τις επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τις επιχειρήσεις στη Βοσνία ή το Ιράκ, τις οποίες υποστήριξε η βάση της Σούδας εμπλέκοντας έτσι τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αλλωστε, το διάστημα 45 χρόνων, που συμπληρώνεται σε λίγες μέρες από τότε που η Ελλάδα έγινε μέλος του ΝΑΤΟ, ήταν παραπάνω από αρκετό για να σβήσει τις όποιες αυταπάτες για το ρόλο του ΝΑΤΟ, ενός καθαρά ιμπεριαλιστικού πολεμικού μηχανισμού.

Δίπλα στη βάση του θανάτου, που μάλιστα αυτόν τον καιρό εκσυγχρονίζεται για να αναβαθμιστεί ο ρόλος της στην περιοχή, θα στήσουν οι νέοι και οι νέες της Ελλάδας τη δική τους "βάση της ειρήνης", θα ζήσουν για δύο μέρες στην κατασκήνωσή τους, μακριά από την καθημερινότητα που επέλεξαν γι' αυτούς άλλοι, και θα το κάνουν τόσο κοντά σε εκείνους που τους προορίζουν σαν κρέας για τα κανόνια τους. Θα μαζευτούν από όλη την Ελλάδα για να απαντήσουν ότι, "ναι, τα όνειρα των νέων μπορούν να δράσουν επαναστατικά απέναντι στο συντηρητισμό", για να απαντήσουν στην πράξη και όχι στο χαρτί αυτή τη φορά ότι, "ναι, το όνειρο για μια αλλιώτικη κοινωνία θα δράσει επαναστατικά, φτάνει να μη μένει όνειρο αλλά να γίνει αγωνιστική στάση ζωής". Να αποδείξουν για μια ακόμα φορά ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ούτε μόνος του στο "γήπεδο" ούτε είναι ανίκητος, αλλά μπορεί να μπει αποφασιστικός φραγμός στα σχέδιά του με την ενωμένη, αποφασιστική πάλη του λαού και της νεολαίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνη για τον λαό η εγκατάσταση του Κέντρου(2021-10-20 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις στα 74 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι(2019-08-03 00:00:00.0)
Πλούσιο σε περιεχόμενο και μηνύματα(2013-06-30 00:00:00.0)
Παγκρήτιος αντιπολεμικός ξεσηκωμός(2003-03-12 00:00:00.0)
«Εξω οι Αμερικανοί»(2003-01-03 00:00:00.0)
Κοινό μέτωπο πάλης(1996-08-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ