Τετάρτη 9 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Να σώσουμε τους νέους

- Ηδη, βρίσκεται σε εξέλιξη η καμπάνια της Ομοσπονδίας Οικοδόμων κατά των ναρκωτικών. Γιατί η Ομοσπονδία ανέλαβε μια τέτοια πρωτοβουλία;

- Θεωρώντας ότι η επικίνδυνη και εγκληματική μέχρι σήμερα αντιμετώπιση του προβλήματος από τις εκάστοτε κυβερνήσεις δημιουργεί την ανάγκη ανάπτυξης ενός συλλογικού αγώνα του λαού μας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και στις πολιτικές που εκτρέφουν και συντηρούν αυτόν τον εφιάλτη, η διοίκηση της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε να προχωρήσει στην καμπάνια ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών. Η καμπάνια αυτή, που ξεκίνησε στα μέσα του Ιούνη, βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουμε εκτυπώσει και διακινούμε ένα μεγάλο αριθμό ενημερωτικού υλικού, ενώ τα σωματεία του κλάδου πραγματοποιούν σε συνεργασία με άλλους μαζικούς φορείς και κοινότητες εκδηλώσεις, με στόχο την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων και γενικά του λαού. Η καμπάνια που οργανώνουμε, δε θα κλειστεί στα όρια της τρίμηνης διάρκειας που αποφασίσαμε, αλλά θα έχει διάρκεια ανάλογη με τη σοβαρότητα του προβλήματος, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της μάστιγας, που σπρώχνει στους ψεύτικους παραδείσους, στην εξαθλίωση και στο θάνατο εκατοντάδες νέα παιδιά στην πιο τρυφερή και δημιουργική τους ηλικία.

- Μέχρι στιγμής ποιες ενέργειες έχουν γίνει και ποια είναι τα μηνύματα που έχετε από αυτές;

- Προσπαθούμε, όπως προανέφερα, να έρθουμε σε επαφή με μαζικούς φορείς και κοινότητες που αντιμετωπίζουν το θέμα από τη σωστή θέση, καθώς και με το Εθνικό Συμβούλιο ενάντια στα Ναρκωτικά για την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος. Γίνονται και θα γίνουν εκδηλώσεις, καθώς και εξορμήσεις με το ενημερωτικό υλικό από τα σωματεία του κλάδου. Πιστεύουμε ότι αυτή η προσπάθειά μας θα βρει ανταπόκριση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχει την ανάλογη επιτυχία, μια και τα ναρκωτικά είναι ένα θέμα που "καίει" πολύ κόσμο. Και αυτούς που έχουν περάσει από την κόλασή τους και αυτούς που βρίσκονται σ' αυτή, αλλά και αυτούς που ανησυχούν για τα παιδιά τους, για τους δικούς ανθρώπους. Ολοι μαζί να σώσουμε τους νέους.

- Σκοπεύετε να συνεχίσετε τον αγώνα κατά των ναρκωτικών μετά τη λήξη της καμπάνιας και με ποιον τρόπο;

- Είπα και πιο πάνω ότι η καμπάνια μπορεί να έχει τρίμηνη διάρκεια, αλλά ο αγώνας μας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά θα έχει την ανάλογη διάρκεια με τη σοβαρότητα του προβλήματος. Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να διευρύνουμε τις αντιστάσεις μας, να δυναμώσουμε τους αγώνες μας ενάντια σε όλους αυτούς που διαφθείρουν συνειδήσεις, που συντηρούν και αναπαράγουν όλο το μηχανισμό της σήψης και της διαφθοράς. Ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, είτε κάποιοι θέλουν να τα ονομάζουν σκληρά είτε μαλακά. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μια άλλη ζωή με οράματα, αξίες και απαιτήσεις, για έναν καλύτερο κόσμο. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία και ο συλλογικός αγώνας του λαού, των γονιών, των επιστημόνων και της νεολαίας μπορούν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό μέτωπο, που θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει σχέδιο καταπολέμησης της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Είμαστε αποφασισμένοι, για την επιτυχία αυτού του στόχου, να πολλαπλασιάσουμε τη δράση μας.

Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ