Τετάρτη 9 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πύρινος εφιάλτης στο πλοίο ΑΝΑΦΗ

Αγνοείται ο πρώτος μηχανικός Γ. Μαρκούλης, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο μηχανουργείο

Πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο του φορτηγού πλοίου "Ανάφη" με σημαία Μάλτας και ολικής χωρητικότητας 40.269 κόρων, εκδηλώθηκε χτες γύρω στις 2 το μεσημέρι, ενώ αυτό βρισκόταν στη ράδα του Πειραιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, είναι εγκλωβισμένος στο φλεγόμενο μηχανοστάσιο του πλοίου ο Γ. Μαρκούλης Α' μηχανικός 51 χρόνων, του οποίου αγνοείται η τύχη. Μέχρι αργά το βράδυ στάθηκε αδύνατο να φτάσουν στο χώρο του μηχανοστασίου οι πυροσβέστες, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε και στο πίσω μέρος του πλοίου.

Στο πλοίο, που ερχόταν από την Κίνα φορτωμένο με κάρβουνο και προορισμό τη Γαλλία, επέβαιναν 31 άτομα πλήρωμα (6 Ελληνες, 25 αλλοδαποί). Οι υπόλοιποι Ελληνες ναυτικοί είναι οι: Κ. Γλύκας πλοίαρχος, Κ. Χαραλάμπους υποπλοίαρχος 49 χρόνων, Σ. Κατσάκης Γ' μηχανικός 64 χρόνων, Ε. Μουράτης Β' μηχανικός 52 χρόνων και Α. Ρούσσος μάγειρας 58 χρόνων, οι οποίοι παραμένουν στο πλοίο βοηθώντας στην κατάσβεση. Με λάντζες απομακρύνθηκαν από το πλοίο οι αλλοδαποί ναυτικοί. Τραγική φιγούρα στην ακτή η γυναίκα του πρώτου μηχανικού.

Κοντά στο φλεγόμενο πλοίο έσπευσαν πυροσβεστικά πλοιάρια και ρυμουλκά, τα οποία προσπαθούσαν να κρατήσουν το πλοίο "όρτσα" στον καιρό, για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά και στα αμπάρια.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, πιθανά στο πλοίο να εκτελούνταν εργασίες από το πλήρωμα, καθώς το Λιμεναρχείο δεν είχε δώσει άδεια για εργασίες από συνεργεία. Από το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ, ανακοινώθηκε ότι ερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ αναφέρεται ότι πριν το μηχανουργείο τυλιχτεί στις πύρινες φλόγες, δε σημειώθηκαν εκρήξεις. Να σημειωθεί ότι λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά, το πλοίο είχε παραλάβει πετρέλαιο.

Ευτυχώς κοντά στο "Ανάφη" δεν υπήρχαν άλλα πλοία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ