Τετάρτη 9 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Δε συναινεί η ΔΑΣΠ

Παραιτήθηκε από τη θέση της ως γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Περιστερίου η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Περιστερίου" Ρόδω Σοφού,αρνούμενη με την παρουσία της να συναινέσει στις μεθοδεύσεις και πρακτικές της διοίκησης του δήμου. Σε αποκαλυπτική επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Τσικρικά αναφέρει:

"Κύριε πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να σας ανακοινώσω την απόφασή μου να παραιτηθώ από τη θέση της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Περιστερίου.

Η πράξη μου αυτή αποτελεί πράξη αγανάκτησης για όσα διαδραματίζονται με τις αποφάσεις σκοπιμοτήτων που παίρνει το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως αυτή για τα παρκόμετρα που πάρθηκε στις 4 η ώρα το πρωί και χωρίς τον απαιτούμενο αριθμό (2/3) των Δημοτικών Συμβούλων, ακόμα στη συζήτηση για το Γ Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στις 24.6.97.

Πρέπει να τονίσω ότι η συμμετοχή της ΔΑΣΠ στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου είχε σκοπό και την αναβάθμιση του ρόλου του Συμβουλίου, αλλά και την πιστή εφαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας του.

Πιστεύουμε, κύριε πρόεδρε, ότι οι αρμοδιότητές σας είναι συγκεκριμένες, απορρέουν δε από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τον οποίο οφείλετε να τηρείτε απαρέγκλιτα. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση βάλατε στην υπηρεσία μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων το θεσμό του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, λειτουργήσατε μεθοδευμένα, προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της Διοίκησης του Δήμου, ενάντια στα συμφέροντα Περιστεριωτών δημοτών (που είναι η παραμονή του Γ Θεραπευτηρίου στα όρια του Δήμου), ενάντια στη θέληση των εργαζόμενων του Θεραπευτηρίου και παραβιάσατε κατάφωρα τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τροποποιώντας θέμα, όπως αναγραφόταν στην ημερήσια διάταξη, παρά τις εκκλήσεις της Παράταξής μας προς εσάς.

Η ΔΑΣΠ και εγώ προσωπικά δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις και πρακτικές, που είναι έξω και πέρα από τις αρχές μας και τη θέληση όλων όσων μας έφεραν σε αυτή την αίθουσα να τους εκπροσωπήσουμε. Σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η παράταξη της ΔΑΣΠ δε θα γίνει βατήρας ατοπημάτων προς όφελος κανενός.

Γι' αυτούς τους λόγους κύριε πρόεδρε, παρακαλώ να ενεργήσετε τα δέοντα". Σε δηλώσεις της στο "Ρ" η Ρ. Σοφού τόνισε ότι η συμμετοχή της ΔΑΣΠ στο προεδρείο απέβλεπε τόσο στην αναβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και του προεδρείου. Κάτι που δεν έγινε με ευθύνη και του προέδρου, αλλά και της της πλειοψηφίας.

Ειδικότερα για το θέμα του Θεραπευτηρίου, η μεταφορά του οποίου βρίσκει αντίθετους όλους τους Περιστεριώτες, η δημοτική σύμβουλος της ΔΑΣΠ σημειώνει ότι γίνεται μεθοδευμένα, δεδομένου ότι ο δήμος δεν έκανε τίποτα για να παραμείνει. Αντίθετα, συνέβαλε και αυτός στο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη μετεγκατάστασή του.

Να σημειωθεί ότι το κτίριο που σήμερα στεγάζεται το Θεραπευτήριο αγοράστηκε από τον γνωστό Αποστολόπουλο. Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν και οι εργαζόμενοι στο Θεραπευτήριο έχουν καταγγείλει ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δημιουργήθηκαν σκόπιμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ