Τετάρτη 9 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΠΑ
Ενορχηστρωμένη η επίθεση κατά της "Ολυμπιακής"

Σχέδια ιδιωτικοποιήσεων κρύβονται πίσω από την ενορχηστρωμένη επιχείρηση το τελευταίο διάστημα, να δοθεί η εντύπωση ότι ο ελληνικός τουρισμός πλήττεται, δήθεν εξαιτίας της αρνητικής εικόνας της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" και εν γένει των αερομεταφορών στην Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από χτεσινή επιστολή της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) προς τους συναρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης και Μεταφορών και το γενικό γραμματέα του ΕΟΤ. Στην επιστολή χαρακτηρίζονται "υποβολιμαίες" οι παροτρύνσεις για τη σύσταση ιδιωτικής εταιρίας ναυλωμένων πτήσεων ("τσάρτερ") και επισημαίνεται ότι ο εθνικός αερομεταφορέας "δεν έχει ανάγκη ούτε από υποδείξεις ούτε από πάτρονες, που θα τον βοηθήσουν τάχα να βρει τρόπους και διεξόδους στην αεροπορική αγορά".

Η ΟΣΠΑ, τονίζει, επίσης, ότι "κάποιοι θέλουν να αγνοούν ότι η ΟΑ αποτελεί τον μοναδικό αξιόπιστο εθνικό αερομεταφορέα της χώρας, παρόλο ότι τα τελευταία χρόνια διάφοροι επιτήδειοι έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν "αεροπορική εταιρία" και τελικώς είτε έχουν αποτύχει οι ίδιοι οικονομικά είτε έχουν αφήσει χρέη προς τρίτους και το ελληνικό δημόσιο πριν κλείσουν".Σημειώνεται ότι δηλώσεις για την ίδρυση ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας "τσάρτερ" έκανε πρόσφατα η υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου,ενώ υπέρ της άποψης αυτής αρθρογράφησε σε κυριακάτικη εφημερίδα και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Ν. Σκουλάς.Οσον αφορά τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών, Χ. Καστανίδη,σε συνέντευξή του σε καθημερινή εφημερίδα, άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι βλέπει με... καλό μάτι τη μετοχοποίηση της "Ολυμπιακής Αεροπορίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ