Τετάρτη 9 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Ψήφισαν "εν λευκώ"

Χωρίς να φέρει απολογισμό του περασμένου χρόνου και χωρίς στοιχεία για φέτος, πέραν από το ότι οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Αυγούστου 1997 θα στοιχίσουν 65 εκατομμύρια δρχ., ο δήμαρχος Νίκαιας Β. Τράπαλης πρότεινε στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ ψήφισε χωρίς σχεδόν συζήτηση το σχετικό θέμα. "Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός;", αναρωτήθηκε δικαίως η επικεφαλής του συνδυασμού "Δημοκρατική Ενότητα" Βέρα Νικολαϊδου και πρόσθεσε: "Φέρτε στοιχεία και να σας κάνουμε προτάσεις για το πώς θα λειτουργήσει ο δήμος με λιγότερο κόστος. Χωρίς στοιχεία, δεν μπορούμε να κουβεντιάσουμε επί της ουσίας και να ψηφίσουμε το θέμα".

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Νίκαιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν έχει καμία πληροφόρηση από το αν θα δοθεί κάποια επιχορήγηση των εκδηλώσεων από το υπουργείο Πολιτισμού, προσθέτοντας: "Αν πάρουμε υπ' όψιν τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι".

Η λογική του δημάρχου και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία συμφωνεί και η παράταξη της ΝΔ, φάνηκε και από τη συζήτηση του απολογισμού της διαχείρισης του 1996. Θέμα το οποίο έγινε προσπάθεια να υποβαθμιστεί. Η Βέρα Νικολαϊδου παρατήρησε ότι τα έσοδα προέρχονται από αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη, στον ΤΑΠ, στο νεκροταφείο κλπ., ενώ τα έξοδα γίνονται κυρίως για δημόσιες σχέσεις που δαπανώνται τεράστια ποσά. Ταυτόχρονα δε γίνεται καμία προσπάθεια να διεκδικηθούν τα παρακρατηθέντα από την κεντρική εξουσία ποσά προς το δήμο που ξεπερνούν τα 8 δισ.

Το πώς ο δήμαρχος σέβεται τους θεσμούς και τις αποφάσεις, φάνηκε από το γεγονός ότι χωρίς να ενημερώσει κανέναν επέτρεψε την παράταση λειτουργίας καταστήματος που η Δημαρχιακή Επιτροπή είχε λόγω του κινδύνου που δημιουργεί (ωρίμανση μπανανών) αποφασίσει το κλείσιμο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ακόμα την ονομασία του χώρου στο Σελεπίτσαρη σε "πάρκο Πολιτισμού και Αθλητισμού "Ανδρέας Παπανδρέου"". Την απόφαση καταψήφισε ο συνδυασμός "Δημοκρατική Ενότητα".

  • Στο μεταξύ η "Δημοκρατική Ενότητα" συνεχίζει τις περιοδείες στις γειτονιές τη Νίκαιας, που ξεκίνησαν πριν 10 μέρες με την ευκαιρία της έκδοσης της εφημερίδας της κίνησης. Στις περιοδείες, που ολοκληρώνονται την Παρασκευή, παίρνουν μέρος η επικεφαλής του συνδυασμού Βέρα Νικολαϊδου, δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί φίλοι της κίνησης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ