Τρίτη 9 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Σκέψεις" τα περί μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Διαψεύδει ο πρόεδρος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης τα σχετικά δημοσιεύματα

Διαψεύδει ο πρόεδρος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) τα δημοσιεύματα εφημερίδων, σχετικά με δημιουργία ιδιαίτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας "μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης", στην οποία θα εντάσσονται τα ΙΕΚ.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΟΕΕΚ Ν. Μαρίας επισημαίνει ότι το ΔΣ του ΟΕΕΚ σε καμία συνεδρίαση δεν έλαβε απόφαση δημιουργίας ιδιαίτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας, με τίτλο "μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση". Αντίθετα, τονίζεται, με πρόσφατη απόφασή του, εισηγήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια της αρμοδιότητάς του, προτάσεις τροποποιητικών διατάξεων στο νόμο 2190 για τις προσλήψεις στο δημόσιο και άλλων διατάξεων, προκειμένου να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΙΕΚ για προσλήψεις, μεταθέσεις και προαγωγές στο δημόσιο τομέα και σε ειδικότητες του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι τα δημοσιεύματα των εφημερίδων αναφέρονται σε σκέψεις που διατυπώνονται σε κείμενο ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε από τον ΟΕΕΚ, τις οποίες όμως δεν υιοθέτησε το ΔΣ του ΟΕΕΚ και δεν τις συμπεριέλαβε στις νομοθετικές ρυθμίσεις που πρότεινε στο υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι εισηγήσεις του ΔΣ του ΟΕΕΚ προς το υπουργείο Παιδείας για τέτοια θέματα είναι γνωμοδοτικές και η αποδοχή τους ανήκει στην πλήρη και διακριτική ευχέρεια του υπουργείου Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ