Τρίτη 9 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΝΙΑ
Ξέσπασμα κτηνοτρόφων

Προγραμματίζουν νέο συλλαλητήριο για τις 15 Γενάρη, ενώ αναβρασμός επικρατεί και στους υπόλοιπους νομούς της χώρας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό του εθνικού δρόμου Χανίων - Ηρακλείου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στις 15 Γενάρη οι κτηνοτρόφοι των Χανίων μετά από μαζική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν, στο τέλος της περασμένης βδομάδας.

Οι κτηνοτρόφοι των Χανίων συγκεντρώθηκαν έξω από την πόλη και από κει με τα αγροτικά αυτοκίνητα πήγαν με φάλαγγα στο κτίριο της νομαρχίας Χανίων, όπου άδειασαν γάλα και έσφαξαν πρόβατα και κατσίκες, εκφράζοντας μ' αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή τους για την καταστροφική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, που έχει οδηγήσει την κτηνοτροφία σε αδιέξοδο. Στα αιτήματα που έθεσαν στον νομάρχη Χανίων απαίτησαν από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την προστασία και ενίσχυση της κτηνοτροφίας πριν οδηγηθεί σε πραγματικό αφανισμό. Ζήτησαν απαγόρευση των ανεξέλεγκτων και αθρόων εισαγωγών κρεάτων και γαλακτοκομικών προϊόντων και, μαζί με την πάταξη της νοθείας που γίνεται στα γαλακτοκομικά, την προστασία της περίφημης κρητικής γραβιέρας.Επίσης, ζήτησαν μέτρα για τη μείωση της τιμής των ζωοτροφών. Ωστόσο, ο νομάρχης δε δεσμεύτηκε για τίποτα συγκεκριμένο, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να συνεδριάσουν επιτόπου και να αποφασίσουν κλιμάκωση του αγώνα τους με το νέο συλλαλητήριο στις 15 Γενάρη,οπότε και σκοπεύουν να κλείσουν τον εθνικό δρόμο.

Τα προβλήματα ωστόσο έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα και σε πολλούς νομούς της χώρας οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε αγωνιστική κινητικότητα, όπως στην Ηπειρο, όπου το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν δυναμικά συλλαλητήρια για τη σωτηρία της κτηνοτροφίας.

"Ασπιρίνες" από το υπουργείο Γεωργίας

Κι ενώ η κτηνοτροφία της χώρας εκπέμπει σήμα κινδύνου, από το υπουργείο Γεωργίας προωθούνται απλά κάποιες διοικητικές κυρώσεις με απόφαση του εκάστοτε υπουργού για όσους παράγουν και διαθέτουν νοθευμένα τυριά και ειδικότερα φέτα. Οπως δήλωσε χτες ο υφυπουργός Γεωργίας, Αλ. Ακριβάκης, σύντομα θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή σχετική τροπολογία στην οποία θα προβλέπεται μέχρι και κλείσιμο των τυροκομείων και των καταστημάτων που παρανομούν, με βάση τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα γίνονται. Την ίδια ώρα τα αποθέματα της απούλητης φέτας αυτή την περίοδο είναι γύρω στους 30.000 τόνους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική κινητοποίηση κτηνοτρόφων (2007-03-02 00:00:00.0)
Φάτε φέτα... (2002-07-10 00:00:00.0)
"Λούστρο"... στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης (1996-03-22 00:00:00.0)
Στους δρόμους της Αθήνας η οργή αγροτών και κτηνοτρόφων (1996-03-17 00:00:00.0)
"Η κτηνοτροφία πρέπει να σωθεί"! (1996-02-07 00:00:00.0)
Ξεσηκώθηκαν οι κτηνοτρόφοι (1996-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ