Τρίτη 9 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΓΑ
Με το ζόρι στο ερείπιο

Περίεργη επιμονή της Μ. Κυπριωτάκη για αγορά ενός ερειπίου, που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του ΟΓΑ. Καταγγελίες από τους εργαζόμενους

Τη διοίκηση του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) καταγγέλλουν τα ΔΣ των συλλόγων εργαζομένων στον Οργανισμό με αφορμή τις συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις της για την αγορά ενός άχρηστου κτιρίου στα Κάτω Πατήσια (Κληρονόμων Σιδέρη), με χρήματα από την πρόσθετη ασφάλιση των αγροτών και το οποίο προορίζεται να στεγάσει τις υπηρεσίες του ΟΓΑ.

Η καταγγελία των εκπροσώπων των εργαζομένων του ΟΓΑ, η οποία διαβιβάστηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, συνοδεύεται και από εξώδικο δήλωση. Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται πως η διοίκηση του ΟΓΑ μεθοδεύει σκανδαλωδώς την αγορά του ερειπωμένου κτιρίου (στεγάζονταν τα γραφεία της πρώην ΕΑΣ), παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες επιτροπές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) το χαρακτήρισαν "κέλυφος με σημαντικές φθορές) και παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της προς τα ΔΣ των συλλόγων των εργαζόμενων. Οπως αναφέρεται στην καταγγελία, η διοικητής και πρόεδρος του ΔΣ του ΟΓΑ Μ. Κυπριωτάκη,χωρίς να ειδοποιήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων - μελών του ΔΣ, επισκέφτηκε πρόσφατα (3/1) το παραπάνω ακίνητο μαζί με άλλα μέλη του ΔΣ. Την ίδια μέρα, στη συνεδρίαση του ΔΣ που ακολούθησε, εισηγήθηκε την αγορά του κτιρίου με απευθείας διαπραγμάτευση του τιμήματος με τους ιδιοκτήτες. Οι σύλλογοι των εργαζομένων στον ΟΓΑ καλούν τη διοικητή και τον υποδιοικητή του ΟΓΑ να παραιτηθούν αμέσως και ζητούν την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να αποτραπεί η αγορά του συγκεκριμένου κτιρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ