Τρίτη 9 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Ο ... κλέψας του κλέψαντος;

Ενοχη σιωπή τηρούν οι αρμόδιες αρχές (Αστυνομία, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, "Ολυμπιακή Αεροπορία"), μετά τις επώνυμες καταγγελίες ότι οργανωμένες σπείρες λυμαίνονται το αεροδρόμιο του Ελληνικού, αφαιρώντας από αντικείμενα μεγάλης αξίας μέχρι αποσκευές επιβατών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) Αν. Τζωρτζάτου, στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, τα"κλοπιμαία" διακινούνται από εταιρία σε εταιρία, χωρίς κανείς να παίρνει μέτρα. Πρόκειται για αντικείμενα μεγάλης αξίας (φιάλες αζώτου, που κοστίζουν 250.000 δρχ. η μια, ειδικά καρότσια, αξίας εκατομμυρίου δραχμών το καθένα, πιεσόμετρα και άλλα όργανα ακριβείας, ειδικές σκάλες για την επισκευή των αεροπλάνων, κ.ά). Η πιο κραυγαλέα περίπτωση αφορά μια βοηθητική γεννήτρια αεροπλάνου μαζί με τον τουρμποκινητήρα της, αξίας 64 εκατ. δρχ. Το εξάρτημα αυτό "εξαφανίστηκε" το 1992, αλλά κανείς δε μιλούσε, μέχρι που πρόσφατα το θέμα αποκαλύφθηκε από τον Τύπο. Ακόμα, όμως, δεν έχουν βρεθεί οι ένοχοι!

Καθεστώς "κλέψας του κλέψαντος" επικρατεί στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και για τις αποσκευές των επιβατών όλων των εταιριών. Η ΟΑ, κάθε χρόνο, καταβάλλει ως αποζημίωση περισσότερα από 300 εκατ. δραχμές για απώλεια αποσκευών.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, στο "κύκλωμα" μετέχουν και συνταξιούχοι της ΟΑ, που εργάζονται για λογαριασμό των ιδιωτικών εταιριών και οι οποίοι έχουν πρόσβαση ακόμα και στους υπολογιστές του εθνικού αερομεταφορέα, μέσω των οποίων γίνονται οι παραγγελίες για την προμήθεια ανταλλακτικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κίμωνας Κουλούρης είπε ότι ο γενικός διευθυντής της ΟΑ είναι γνώστης των καταγγελιών αυτών και έδωσε εντολή για περαιτέρω έρευνα.

Πάντως, ανεξάρτητα από τα συμπεράσματα της έρευνας, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν καταλογιστεί ευθύνες σε κανέναν, παρά τις κατά καιρούς καταγγελίες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ