Κυριακή 17 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Στους δρόμους της Αθήνας η οργή αγροτών και κτηνοτρόφων

Με κάθε μέσο καταφθάνουν μεθαύριο στην πρωτεύουσα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από ολόκληρη την Ελλάδα, για να διεκδικήσουν άμεσες λύσεις στα προβλήματά τους

Στην Αθήνα μεταφέρουν τον αγώνα τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας, προχωρώντας μεθαύριο Τρίτη 19 του Μάρτη, σε μαζικό - μαχητικό πανελλαδικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Γεωργίας. Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, που ξέσπασαν με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο το τελευταίο διάστημα, οι αγρότες έρχονται στην πρωτεύουσα με κάθε πρόσφορο μέσον και με τα λάβαρά τους. Στόχος τους να καταγγείλουν τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζεται και τα οποία δυσκολεύουν όλο και περισσότερο τη ζωή τους και να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα, για την προστασία του εισοδήματός τους και τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας, που αφανίζεται.

Η απόφαση των τοπικών αγροτικών οργανώσεων και των συντονιστικών επιτροπών αγώνα, να πραγματοποιήσουν πανελλαδικό συλλαλητήριο οι αγροτοκτηνοτρόφοι, έρχεται σαν απάντηση στην αδιαφορία της κυβέρνησης, οι εκπρόσωποι της οποίας σχεδόν απαθείς και αφ' υψηλού, παρατηρούν τη συνεχή όξυνση των προβλημάτων και τα εντεινόμενα αδιέξοδα που δημιουργούνται. Παράλληλα, αποτελεί απάντηση στην άρνηση των αρμοδίων κυβερνητικών επιτελείων να πάρουν ουσιαστικά μέτρα, για τη στήριξη των τιμών στα προϊόντα (π.χ. βαμβάκι, γαλακτοκομικά), που έχουν μειωθεί, φέτος, δραστικά. Ακόμα, στην αδιαφορία τους να στηρίξουν την αγροτική παραγωγή - κόντρα στις επιλογές του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών - με μέτρα μείωσης του κόστους και περιορισμού της ασυδοσίας στην αγορά.

Ολα αυτά, σε συνδυασμό με την πολιτική μονόπλευρης λιτότητας που πλήττει όλους τους εργαζόμενους και τους αγρότες, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τη γεωργία και τους αγρότες και κτηνοτρόφους στα όρια της αντοχής. Γι' αυτό και ο αγώνας των αγροτών για μέτρα άμεσα και για την ανατροπή αυτής της καταστροφικής πολιτικής, παίρνει νέες πιο δυναμικές μορφές, ενώ διευρύνεται και η αλληλεγγύη στον αγώνα αυτό, όλο και πλατύτερων στρωμάτων εργαζομένων και των ΕΒΕ, που πληρώνουν επίσης ακριβά αυτήν την πολιτική.


ΣΕΛ.  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ