Κυριακή 14 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΙ "ΣΤΟΧΟΙ ΠΑΛΗΣ" ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ
Κάλεσμα συσπείρωσης για τα λαϊκά προβλήματα

Οι εκτιμήσεις και οι προτάσεις των κομμουνιστών προς τον ελληνικό λαό, την εργατική τάξη, την εργαζόμενη αγροτιά, τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, σε όλους εκείνους, που υποφέρουν από την εκμετάλλευση και την καταπίεση της ολιγαρχίας του τόπου και των πολυεθνικών

Ιδιαίτερη σημασία και αξία προσλαμβάνει αντικειμενικά, η πολιτική πρωτοβουλία της ΚΕ του ΚΚΕ,να δώσει στη δημοσιότητα το κείμενο, που τιτλοφορείται "Στόχοι Πάλης" και φιλοξενείται σε ειδικό ένθετο στο σημερινό "Ρ". Ιδιαίτερη σημασία, τόσο για τη στιγμή της δημοσιοποίησής του, όσο και για το περιεχόμενό του.

Κόντρα στο έντονα καλλιεργούμενο την περίοδο αυτή, νοσηρό κλίμα αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης της "ακυβερνησίας", της "Ωνασειολογίας" και της "διαδοχολογίας", το ΚΚΕ έρχεται να ξαναβάλει στο κέντρο της προσοχής και του δημόσιου διαλόγου, τα αληθινά, μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της χώρας και των εργαζόμενων, τις πραγματικές αιτίες τους και τις φιλολαϊκές, ώριμες και ρεαλιστικές προτάσεις, για την αντιμετώπισή τους.

Πρόκειται, για ένα κείμενο εκτιμήσεων και θέσεων του ΚΚΕ, που απευθύνεται- όπως σαφώς αναφέρεται στην εισαγωγή του - στον ελληνικό λαό, στην εργατική τάξη, στην εργαζόμενη αγροτιά, στους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους. Σε όλους εκείνους, που υποφέρουν από την εκμετάλλευση και την καταπίεση της ολιγαρχίας του τόπου και των πολυεθνικών. Σε όλους εκείνους, που θέλουν να αντισταθούν στις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ. Ενα κείμενο, που έχει πάρει σοβαρά υπόψη του τις επεξεργασίες και τα αιτήματα του μαζικού λαϊκού κινήματος και θέτει στο κέντρο του πολιτικού διαλόγου τις γενικότερες, πολιτικές προϋποθέσεις, για την ικανοποίησή τους.Η δημοσιοποίηση των Στόχων Πάλης σηματοδοτεί ταυτόχρονα, ένα μεγαλύτερο άνοιγμα των κομμουνιστών, των μελών, οπαδών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στους εργαζόμενους και όλο το λαό. Το σύνθημα "Παλέψτε μαζί με τους κομμουνιστές - αντισταθείτε στις αντιλαϊκές πολιτικές και τον κατήφορο", αποκτά σήμερα τραγικά επίκαιρη σημασία και περιεχόμενο, καθώς τα λαϊκά προβλήματα οξύνονται ραγδαία και μόνη διέξοδος είναι η συσπείρωση των εργαζόμενων, η αποφασιστική απόκρουση των αντεργατικών και αντικοινωνικών επιλογών της κυβέρνησης, η καταδίκη της δικομματικής διγλωσσίας και κοροϊδίας, η ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ και η ριζική αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ