Παρασκευή 2 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Ούτε βήμα πίσω"

Δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα

Κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης του ταξικού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στην πλατεία Συντάγματος, η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του Κόμματος, έκανε δηλώσεις, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Αναφερόμενη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο μήνυμα της ημέρας τόνισε:

"Η Πρωτομαγιά δεν είναι μόνο μέρα μνήμης, είναι μέρα ευθύνης και ανανέωσης του όρκου: Ούτε βήμα πίσω σε σχέση με τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Σ' αυτή τη νέα βαρβαρότητα που αντιπροσωπεύει ο "κοινωνικός διάλογος" της κυβέρνησης και κυρίως το περιεχόμενό του, η εργατική τάξη πρέπει να υψώσει ένα μεγάλο φράγμα. Αλίμονο σε όποιον συμβιβαστεί σ' αυτή την κατάσταση. Είμαι βέβαιη ότι η εργατική τάξη, ανεξάρτητα πώς ψήφισε στις τελευταίες εκλογές, σήμερα σε μεγάλο βαθμό έχει την πείρα και είναι αποφασισμένη να αντιδράσει. Εδώ στο Σύνταγμα έγινε η πρώτη προσπάθεια, την Πρωτομαγιά, αυτή η αντίδραση να κάνει ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Θα έρθουν και άλλα μεγάλα βήματα από τον ενωμένο αγώνα της εργατικής τάξης".

Σε σχετικές ερωτήσεις για τον ξεχωριστό γιορτασμό η Αλ. Παπαρήγα, δήλωσε:

"Η εργατική τάξη στη βάση της είναι ενωμένη. Σήμερα αυτό που έχει σημασία όμως, είναι τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα να εκφράσουν τους πόθους, τις ανάγκες και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Η εργατική τάξη δεν είναι διχασμένη και διασπασμένη. Είναι ενωμένη. Η εργατική τάξη αντιμετωπίζει ένα τεράστιο κίνδυνο: Τη διάλυση και την καθυπόταξη του συνδικαλιστικού κινήματος. Με την ενότητα και τον αγώνα θα αποτρέψει τα μέτρα της κυβέρνησης και τις προσπάθειες διάλυσης του συνδικαλιστικού κινήματος. Και ενωμένο και αγωνιστικό και μαζικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει ανάγκη η εργατική τάξη".

Αναφερόμενη η Αλ. Παπαρήγα στον "κοινωνικό διάλογο" της κυβέρνησης τόνισε:

"Το εργατικό κίνημα βγαίνει στο προσκήνιο και θα υψώσει φράγμα, σ' αυτό το μεγάλο κίνδυνο, στη μεγάλη απάτη του λεγόμενου εθνικού διαλόγου της κυβέρνησης. Μπορεί η εργατική τάξη ορισμένα από τα πιο αντιδραστικά σχέδια να τα αποκρούσει, αν ενωμένη και με συνέπεια αγωνιστεί. Το μπορεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ