Παρασκευή 2 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
... Και μετά έβρεξε

Λίγοι συνδικαλιστές, αρκετοί πολιτικοί, ελάχιστοι εργαζόμενοι, Κούρδοι και μέλη της πρώην ΟΣΕ συγκεντρώθηκαν στο Πεδίον του Αρεως...

Είχε συννεφιά και το μόνο που μαρτυρούσε ότι στο Πεδίον του Αρεως θα γινόταν συγκέντρωση, ήταν η μεγάλη εξέδρα από την οποία θα μιλούσαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ,της ΑΔΕΔΥ,του ΕΚΑ.Η κυκλοφορία είχε διακοπεί από τις 9.30 το πρωί, αλλά το πρώτο πανό με 15 άτομα από κάτω υψώθηκε 15 λεπτά πριν τις 10.

Λίγα λεπτά πριν τις 10 φτάνει μια ομάδα άλλων 15 περίπου διαδηλωτών από την πλευρά του Μουσείου. Την ίδια στιγμή 20 άτομα μετέφεραν στο χώρο της συγκέντρωσης το πανό της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ. Μπροστά στην εξέδρα 5 - 6 άτομα ξεδιπλώνουν ξαφνικά ένα πανό από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Σιγά σιγά περισσότερα πανό ξεδιπλώνονται και κυριαρχούν στο χώρο αφού ο κόσμος λείπει.

Περίπου 200 μέλη του "Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος" - πρώην ΟΣΕ - ήρθαν για να ενισχύσουν τη συγκέντρωση από την πλευρά της Πατησίων. Λίγο περισσότεροι Κούρδοι παρατάχθηκαν στο κέντρο του χώρου. Οι υπόλοιποι μέχρι τους 700 περίπου που μαζεύτηκαν, ήταν μέλη διοικήσεων ομοσπονδιών και σωματείων, καθώς και επίσημοι...

Από την πλευρά της κυβέρνησης υπήρξε η καθιερωμένη παρουσία του υπουργού Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου,ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται "πάντα στο πλευρό των εργαζομένων", αλλά και το μισό περίπου Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος ήταν επίσης εκεί, καθώς και ο Ν. Ζαφειρόπουλος από τη ΝΔ.

Γύρω στις 10.30 ξέσπασε η μεγάλη βροχή. Ο κόσμος διαλύθηκε στη στιγμή και ήταν χαρακτηριστικό το σχόλιο κάποιου ότι "ο Θεός ξέρει να σώζει". Οι πιο επίμονοι συγκεντρώθηκαν στα πεζοδρόμια. Η βροχή δεν έλεγε να σταματήσει. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό. Επειτα διαβάστηκε από τα μικρόφωνα το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Η βροχή κόπασε, αλλά η συγκέντρωση έφτανε στο τέλος της.

Μετά τη συγκέντρωση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος δήλωσε ότι " Παρά τις αντίξοες ενδογενείς και εξωγενείς συνθήκες, η συμμετοχή των εργαζομένων ξεπέρασε και τις δικές μας προσδοκίες "!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ