Παρασκευή 2 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Κυριάρχησε η φωνή του αγώνα

Με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας τίμησαν οι εργαζόμενοι του Θριάσιου Πεδίου τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.Στη συγκέντρωση φάνηκε για μια ακόμα φορά η διάσταση μεταξύ των εργαζομένων και της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας. Ενδεικτικό ήταν ότι ως ψήφισμα εγκρίθηκε από τους συγκεντρωμένους η ομιλία του Αντώνη Χοροζάνη.

Ο συνδικαλιστής στην ομιλία του τόνισε: "Η Ευρωπαϊκή Ενωση, όργανο του κεφαλαίου, μαζί με το Μάαστριχτ που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ, τη "Λευκή Βίβλο" και τη λεγόμενη "σύγκλιση των οικονομιών" ζητούν να καταργηθεί το 8ωρο, το πενθήμερο, η κοινωνική ασφάλιση, να διαλυθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Στην περιοχή του Θριάσιου, με την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, σήμερα μεγαλώνει η ανεργία, κυρίως σε νέους και γυναίκες, διαλύεται η βιομηχανία, χτυπιέται το 8ωρο και μεγαλώνει η ασυδοσία στα μεροκάματα και τις συνθήκες δουλιάς".

Καταλήγοντας κατηγόρησε την πλειοψηφία του ΕΚΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) ότι "όχι μόνο δεν κάνει τίποτα στο να οργανωθεί το κίνημα στην περιοχή, αλλά αντίθετα μόλις ακούσανε από την κυβέρνηση για "κοινωνικό διάλογο" έτρεξαν και έστησαν φιέστες και ημερίδες".

Ο πρόεδρος του ΕΚΕ Τ. Τζιγιαννάκης αναλώθηκε στην παρουσίαση των προβλημάτων. Το ρόλο του υπερασπιστή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης ανέλαβε για μια ακόμα φορά ο δήμαρχος Μάνδρας Α. Μαραγκός,που ζήτησε την εφαρμογή τους στην περιοχή... υπό όρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ