Παρασκευή 2 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Αγωνιστικός γιορτασμός

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας). -

Στο στόχαστρο της εργατικής τάξης βρέθηκε και χτες, η αντεργατική Συνθήκη του Μάαστριχτ, η "Λευκή Βίβλος", το "πρόγραμμα σύγκλισης" και ο "κοινωνικός διάλογος" - απάτη.

Στη Χαλκίδα η συγκέντρωση έγινε στην παραλία. Είχε προηγηθεί προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς,μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων και του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ, στην οποία χαιρέτισε το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Δ. Πηλιχός.Ακολούθησε πορεία με κυρίαρχα τα συνθήματα "Μάαστριχτ σημαίνει Ελλάδα πουλημένη", "λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη", "ΓΣΕΕ ταξική όχι κυβερνητική" κ.ά.

Στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, μίλησε εκ μέρους της "Ταξικής Ενότητας" ο Κ. Πάλλης,μέλος του ΔΣ του ΕΚ Εύβοιας, ο πρόεδρος του ΕΚ, εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, ενώ χαιρέτισε και ο πρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Χαλκίδας. Ακολούθησε η κατάθεση στεφανιού στο ηρώο της Αντίστασης.

Στη Λαμία,η συγκέντρωση έγινε, λόγω βροχής, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, το ίδιο και στη Λιβαδειά,όπου εγκρίθηκε το ψήφισμα της ΕΣΑΚ από τους παρευρισκομένους.

Στη Θήβα,η συγκέντρωση ήταν μαζική και έγινε στην κεντρική πλατεία, ενώ στην Αμφισσα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη νομαρχία και επέδωσαν ψήφισμα, με το οποίο απαιτούν το σταμάτημα των απολύσεων και μέτρα για την ανάπτυξη της περιοχής και την απασχόληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ