Παρασκευή 2 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικό "παρών" στις θεσσαλικές πόλεις

Μαζική, ενωτική και διεκδικητική ήταν η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Λάρισα,που όμως εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής πραγματοποιήθηκε σε κλειστό χώρο. Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και εκπρόσωπος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Ακολούθησε πορεία στην πλατεία Νομαρχίας και κατατέθηκε στεφάνι στο Ηρώο Ρήγα Φεραίου.

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης καταγγέλλεται ο "κοινωνικός διάλογος" και τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, καταδικάζεται η κυβερνητική πολιτική, που έχει φέρει στα πρόθυρα της εξαθλίωσης τους εργαζόμενους και απαιτούνται μέτρα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, αύξηση των κονδυλίων για κοινωνικές δαπάνες κ.ά.

- Στο Βόλο εκατοντάδες εργαζόμενοι τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά, αλλά κι εκεί οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στο χώρο που είχε προγραμματιστεί και τελικά έγινε σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων και ανέπτυξαν τις θέσεις και τις διεκδικήσεις τους, ενώ μίλησε και εκπρόσωπος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Στη συνέχεια έγινε πορεία στην οδό Δημητριάδος και Γκλαβάνη και κατατέθηκε στεφάνι στο σημείο όπου είχαν δολοφονηθεί οι καπνεργάτες το 1936.

- Ούτε στα Τρίκαλα η δυνατή βροχή κατάφερε να εμποδίσει την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε κι εκεί σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Ακολούθησε πορεία στην πλατεία του εργάτη και κατάθεση στεφανιών.

- Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή και στη συγκέντρωση στην Καρδίτσα.Ακολούθησε πορεία στην πλατεία δικαστηρίων και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως.

Σε άλλες πόλεις

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή των εργαζομένων στο Αγρίνιο στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς. Μετά τη συγκέντρωση οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των δολοφονηθέντων από την Αστυνομία καπνεργατών. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αγρινίου, ο πρόεδρος των ΕΒΕ και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, ο εκπρόσωπος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χ. Μπούρας.

- Τη Μέρα της Εργατιάς διάλεξαν οι "γνωστοί άγνωστοι" στο Αργοστόλι για να λερώσουν με μαύρη μπογιά το μνημείο ηρώων της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και την προτομή του Μαρίνου Αντύπα στην πλατεία της Αγροτικής Τράπεζας. Το γεγονός κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Σ. Στεφανίτσης,καθώς και η ΝΕ του ΚΚΕ, η ΕΣΑΚ και όλοι οι μαζικοί φορείς του Νομού.

- Εκατοντάδες ήταν οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν και στη συγκέντρωση στην Κέρκυρα,ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία από το Εργατικό Κέντρο στο κέντρο της πόλης και κατέληξε και πάλι στο Εργατικό Κέντρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων(2008-05-02 00:00:00.0)
Αγωνιστικά τίμησαν την επέτειο(2003-11-18 00:00:00.0)
Μαζικές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων(2003-05-02 00:00:00.0)
Ενα το σύνθημα: Ενταση του αγώνα(2001-05-02 00:00:00.0)
Ανυποχώρητοι στην ταξική πάλη(2000-05-09 00:00:00.0)
ΟΧΙ στη συναίνεση και την υποταγή(1997-05-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ