Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Να γίνει εξατομίκευση των ζημιών στα ελαιόδεντρα

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να γίνει εξατομίκευση ζημιών, που προκάλεσαν οι παγετοί κατά τους μήνες Γενάρη - Φλεβάρη και Μάρτη του 1996 στα ελαιόδεντρα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Βαγγ. Μπούτας.

Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, το υπουργείο Γεωργίας (Δ/νση ΠΣΕΑ) με έγγραφο προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρτας ζητά να προβεί η αρμόδια υπηρεσία της (Δ/νση Γεωργίας) κατά το δυνατόν ταχύτερο σε εξατομίκευση των ζημιών που προκλήθηκαν το τρίμηνο Γενάρη - Μάρτη στο νομό αυτό και οι οποίες δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ.

Παρότι όμως παρόμοιες ζημιές από παγετούς προκλήθηκαν την ίδια περίοδο και στα ελαιόδεντρα του γειτονικού νομού, της Αιτωλοακαρνανίας, μέχρι στιγμής δεν έχει αποσταλεί παρόμοιο έγγραφο και προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτ/νίας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποζημίωση των αγροτών που ζημιώθηκαν.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας αν σκοπεύει να πάρει μέτρα ώστε να διορθωθεί αυτή η αδικία που γίνεται σε βάρος των αγροτών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ