Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιμορφώνουν τους "ημέτερους"...

Τις αδιαφανείς διαδικασίες κάτω από τις οποίες έγινε η επιλογή για τα επιμορφωτικά προγράμματα του 3ου Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου Αθήνας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων Περιστερίου

Τις αδιαφανείς διαδικασίες επιλογής εκπαιδευτικών που θα παρακολουθήσουν τα επιμορφωτικά προγράμματα, αλλά και την προχειρότητα με την οποία ξεκίνησε η επαναλειτουργία του 3ου Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου (ΠΕΚ)Αθήνας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιστερίου "Ελλη Αλεξίου".

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος:

  • Το έγγραφο του ΠΕΚ που ενημέρωνε τους ενδιαφερόμενους έφτασε στα Γραφεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης τη "νεκρή" περίοδο των διακοπών του Πάσχα και ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληγε την Παρασκευή 9/5, κάποιοι εκπαιδευτικοί, με ευθύνη των Γραφείων, δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα. Αυτό έρχεται σε αντίθεση ακόμα και με την ίδια τη σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Παιδείας Γ. Ανθόπουλου, στην οποία αναφέρει συγκεκριμένα: "... Τα ΠΕΚ εντός του Απριλίου θα απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση για τη σύνταξη επιμορφωτικών προγραμμάτων.Θα επιλέξουν αυτά τα συντονιστικά συμβούλια των ΠΕΚ, θα συγκεντρώσουν τις δηλώσεις των εκπαιδευτικών και θα τους εγγράψουν κατά σειρά προτεραιότητας με βάση το χρόνο υποβολής των δηλώσεών τους ή θα διενεργήσουν κλήρωση. Θα αρχίσουν να πραγματοποιούν τα επιμορφωτικά προγράμματα από 10 Μάη".
  • Εχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις όπου επιμορφωτές του ΠΕΚ είναι ταυτόχρονα και επιμορφούμενοι (δηλαδή παίρνουν επίδομα και ως επιμορφωτές και ως επιμορφούμενοι) και οι οποίοι... τυχαίνει να είναι σχολικοί σύμβουλοι. Στερώντας σε κάποιους άλλους το δικαίωμα να παρακολουθήσουν τα προγράμματα, στους οποίους θα χρειάζονταν στην καθημερινή τους εργασία.

"Το ότι τόσον καιρό η πολιτεία αδιαφορούσε για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών (περισσότερο από ένα χρόνο τα ΠΕΚ δε λειτουργούσαν), το ότι τη σκέφτηκε ενάμιση μήνα πριν τη λήξη των μαθημάτων, το ότι λίγο πριν τη λειτουργία τους δεν έχουν βρεθεί ακόμη επιμορφωτές (!), το ότι σε αυτά θα διδάσκουν ακόμη και φοιτητές (!) του Πανεπιστημίου που κάνουν μεταπτυχιακά και τέλος το ότι η επιμόρφωση αυτή θα γίνεται κάποιες μέρες της εβδομάδας για λίγες ώρες απογευματινές και χωρίς ο εκπαιδευτικός να απαλλάσσεται από την εργασία του, όλα τα παραπάνω δείχνουν τη φοβερή προχειρότητα και ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει το θεσμό της επιμόρφωσης", επισημαίνει ο Σύλλογος Δασκάλων Περιστερίου.

Καλεί, τέλος, τη διεύθυνση του ΠΕΚ "έστω και τώρα να αναθεωρήσει τη στάση της, επιλέγοντας μια αντικειμενική διαδικασία επιλογής, με την οποία δε θα αδικείται κανένας συνάδελφος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ