Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Διάλογος με "ημετέρους" για τους αγρότες!

Συμβούλιο - φιάσκο με ακροατήριο 150 επιλεγμένων κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ και πλήθους υπηρεσιακών διαφόρων υπουργείων, οργανώνει ο υπουργός Γεωργίας Στ Τζουμάκας

Εναν ακόμα διάλογο - φιάσκο χωρίς τους ενδιαφερόμενους αγρότες (όπως έγινε με τον λεγόμενο "κοινωνικό διάλογο", που εγκαινίασε χτες ο πρωθυπουργός μεταξύ ημετέρων, αλλά απόντων των εργαζομένων) ετοιμάζει, τώρα, ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας με το λεγόμενο Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής (ΣΑΠ), που γίνεται στο τριήμερο 16 - 18 Μάη σε κεντρικό ξενοδοχείο. Στόχος είναι η προσαρμογή της αγροτικής πολιτικής στις επιταγές της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ, όπως προειδοποίησε τους αγρότες ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, στο προηγούμενο ΣΑΠ που οργάνωσαν, εν μέσω κινητοποιήσεων τον περασμένο Γενάρη, για αποπροσανατολισμό των αγροτών.

Με δεδομένη, λοιπόν, την καταστροφική αγροτική πολιτική της που απορρίπτεται από τους μικρομεσαίους αγρότες, η κυβέρνηση μεθοδεύει ένα ακόμα διάλογο - μαϊμού για να αποπροσανατολίσει τους αγρότες. Ετσι, έναντι των 135 εκπροσώπων του προηγούμενου ΣΑΠ, τώρα καλεί να συμμετέχει ένα πολυπληθέστερο ακροατήριο 157 επιλεγμένων κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, εκπρόσωποι οργανισμών και φορέων κρατικών και των μεγαλεμπόρων- βιομηχάνων και υπηρεσιακοί των υπουργείων Γεωργίας, ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομικών Εμπορίου Βιομηχανίας και Ανάπτυξης!

Ειδικότερα, έχουν κληθεί να συμμετέχουν βουλευτές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΣΥΝ (ΚΚΕ και ΔΗΚΚΙ δε συμμετέχουν), δεκάδες Γεν. Γραμματείς Περιφερειών, Νομάρχες και νομαρχιακοί σύμβουλοι, οικυβερνητικές διοικήσεις ΑΤΕ και άλλων κρατικών Οργανισμών και Φορέων όπως διοίκηση ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, Ασφαλιστικών εταιριών, πρόεδροι Οργανισμών Βάμβακος, Καπνού, Ελαιολάδου, Γάλακτος, ΟΠΕ κλπ. Επίσης, καλούνται να συμμετέχουν πολλοί καθηγητές πανεπιστημίου, Γεν. Διευθυντές και άλλοι υπηρεσιακοί υπουργείων, εκπρόσωποι αρκετών Επιμελητηρίων, και τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ΣΥΝ, που συμμετέχουν στις διοικήσεις τριτοβάθμιων και κλαδικών συνεταιριστικών οργανώσεων, κάποιων Ενώσεων Συνεταιρισμών και ΟΑΣ Αγροτικών Συλλόγων που επιλέχτηκαν με κριτήρια που μόνον ο υπουργός Γεωργίας γνωρίζει... Βεβαίως, δε θα μπορούσε να λείπουν οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, των εμποροβιομηχάνων, καπνεμπόρων, γαλακτοβιομηχάνων, τροφίμων κλπ. Ολοι αυτοί, λοιπόν, καλούνται να συζητήσουν και να συμφωνήσουν φυσικά με τα κυβερνητικά μέτρα που ουσιαστικά έχουν προαναγγελθεί για "Κίνητρα στους Νέους Αγρότες", "Εκπαίδευση και κατοχύρωση αγροτικού επαγγέλματος κλπ." και "Αναμόρφωση του συστήματος του ΕΛΓΑ", σύμφωνα με το πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Οσον αφορά το περιεχόμενο του "διαλόγου" ο υπουργός Γεωργίας φέρνει για συζήτηση και συναίνεση το νομοσχέδιο για τα κίνητρα σε νέους αγρότες, που πηγαινοέρχεται μήνες τώρα από γραφείο σε γραφείο και περιέχει κάποια ημίμετρα στα πλαίσια της κοινοτικής πολιτικής. Ενώ, σχετικά, με την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και την κάλυψη των ζημιών, πέραν της αύξησης της εισφοράς στον ΕΛΓΑ μεθοδεύεται και η ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών φορέων στα πλαίσια ενός "Εθνικού Συστήματος Προστασίας Αγροτικού Εισοδήματος" που, σε ανταποδοτική βάση έναντι ασφαλίστρου και κοινωνικού πόρου θα καλύπτει και τις ζημιές που δεν καλύπτονται τώρα από τον ΕΛΓΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι αγρότες του Εβρου δε ...μάσησαν (2003-02-28 00:00:00.0)
Διάλογος με "ημετέρους" για τους αγρότες! (1997-05-15 00:00:00.0)
Διάλογος - απάτη και για αγρότες (1997-05-14 00:00:00.0)
Διάλογος - απάτη και για αγρότες (1997-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ