Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς ηλεκτρικό και πράσινα σήμερα πρωί και βράδυ

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και πράσινα λεωφορεία μένει πάλι σήμερα η Αθήνα για οκτώ ώρες: 5-9 π.μ. και 8 μ.μ. μέχρι το τέλος της κυκλοφορίας.

Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ πραγματοποιούν τις ώρες αυτές νέες στάσεις εργασίας, με ομόφωνη απόφαση των προεδρείων των Σωματείων τους, μετά την προκλητική εμμονή κυβέρνησης και γενικής διεύθυνσης της επιχείρησης στην υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σκληρής λιτότητας. Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό και τα πράσινα λεωφορεία είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ 1997. Ηδη έχουν εξαγγείλει και άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις για αύριο Παρασκευή (στάση εργασίας 11 π.μ.-5 μ.μ.) και την ερχόμενη βδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη τις ίδιες ώρες).

Οι διοικήσεις των Σωματείων Εργαζομένων ΗΣΑΠ, με ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν για "προκλητική και απαράδεκτη" στάση τη γενική διεύθυνση της επιχείρησης, επισημαίνοντας ότι μετά από διαπραγματεύσεις περίπου δύο μηνών αρνείται πεισματικά να υπογράψει ικανοποιητική ΣΣΕ και εμμένει στην πρόταση - κοροϊδία για αυξήσεις 2%+2,5% από 1ης Ιούλη 1997. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι μπροστά στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί με αποκλειστική ευθύνη της γενικής διεύθυνσης ΗΣΑΠ, αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση του αγώνα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ