Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυταπάρνηση χωρίς αντίκρισμα

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το Ιδρυμα "Θεομήτωρ" Αγιάσου Λέσβου

Στην αυταπάρνηση του προσωπικού, που καλύπτει μόλις τις μισές από τις προβλεπόμενες ειδικότητες, οφείλεται κυρίως το σημαντικό έργο που προσφέρει το Ιδρυμα "Θεομήτωρ" Αγιάσου Λέσβου σε 130 συνανθρώπους μας που πάσχουν από ανίατες ασθένειες. Στο Ιδρυμα νοσηλεύονται και πολλοί ψυχασθενείς, που μεταφέρθηκαν πριν χρόνια από τη Λέρο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η απαιτούμενη στελέχωση και υποδομή. Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη νυχτερινή βάρδια μόνο 2 - 3 νοσηλεύτριες έχουν στην ευθύνη τους άτομα που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και ψυχασθενείς.

Το θέμα έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας και Απ. Τασούλας.Αναφέρουν ότι ο παλαιός οργανισμός του Ιδρύματος, που δεν ισχύει τα τελευταία δέκα χρόνια, δεν έχει αλλάξει όπως απαιτεί ο νόμος 1586/86.

"Κι όμως, αυτό το προσωπικό, που με τόση αυταπάρνηση επιτελεί το καθήκον του σε φοβερά δύσκολες συνθήκες, αγωνιά κάθε μήνα για το αν θα πληρωθεί τον πενιχρό μισθό του και ό,τι άλλο δικαιούται. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση για το Δώρο Πάσχα, ενώ οι αμοιβές των Κυριακών, των νυχτερινών και οι υπερωρίες δεν τους καταβάλλονται από τον Οκτώβρη του 1996", τονίζουν οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ.

Τα κτίρια του Ιδρύματος, ιδιαίτερα αυτό του πρώην πρεβαντορίου, παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα και απαιτούν επισκευές. Τα προβλήματα του Ιδρύματος έχουν οξυνθεί, κυρίως από τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης τα τελευταία δύο χρόνια, με αποτέλεσμα να οφείλει και στους προμηθευτές του πάνω από 100 εκατ. δραχμές. Αυτοί με τη σειρά τους προειδοποιούν ότι θα σταματήσουν να προμηθεύουν τα αναγκαία στο Ιδρυμα.

Στο διάβημά τους οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ προς το υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας έλαβαν την απάντηση ότι τα Ιδρύματα της κατηγορίας αυτής πέρασαν στην αρμοδιότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Στη συνέχεια από εκεί τους απάντησαν ότι δεν τους έχουν δοθεί οι απαιτούμενοι πόροι και, εκτός αυτού, η λειτουργία του Ιδρύματος είναι στην αρμοδιότητα του περιφερειακού διευθυντή, άρα του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας.

Οι βουλευτές Στρ. Κόρακας και Απ. Τασούλας ερωτούν τους υπουργούς Υγείας - Πρόνοιας, Αιγαίου και Οικονομικών αν πρόκειται να επιχορηγήσουν το Ιδρυμα με το απαιτούμενο ποσό για να εκπληρώσει τις άμεσες υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους και τους προμηθευτές του, αλλά και για να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του. Ακόμη, τους ερωτούν αν πρόκειται να καλυφθούν οι κενές θέσεις προσωπικού και να γίνουν οι επιβαλλόμενες επισκευές στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κυβέρνηση έβαλε λουκέτο με απαράδεκτες μεθοδεύσεις (2017-10-19 00:00:00.0)
Ραγδαία υποβάθμιση των υπηρεσιών σε ανθρώπους με ανάγκες (2011-04-28 00:00:00.0)
«Χρονίζουν» τα προβλήματα και οι ελλείψεις (2007-02-07 00:00:00.0)
Απαγορεύσεις και ...ευτράπελα (2004-02-29 00:00:00.0)
Κινδυνεύει να κλείσει Ιδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας (1997-02-21 00:00:00.0)
Σε κατάσταση εγκατάλειψης δύο χωριά (1996-08-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ