Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Πρέπει να υπάρχει ενιαία λύση

"Υπάρχει πολύ σοβαρή καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων στην Αττική και βεβαίως, υπάρχει πολύ σοβαρή πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ". Αυτά επισήμανε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χτες με αντιπροσωπεία του Δήμου Κερατέας, η οποία επισκέφθηκε την έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό με επικεφαλής τον δήμαρχο Αντώνη Αντωνίου.

Στη συνάντηση ο δήμαρχος Κερατέας και πρόεδρος της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, ενημέρωσε σχετικά με την άρνηση τού δήμου και των δημοτών της περιοχής να δεχτούν την εγκατάσταση Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην περιοχή. "Ο χώρος είναι ακατάλληλος επειδή είναι αρχαιολογικός και δεν προσφέρεται να γίνεται εκεί Υγειονομική Ταφή", επισήμανε ο δήμαρχος.

Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε στο δήμαρχο Κερατέας ότι "ως ΚΚΕ θεωρούμε ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής πρέπει να αντιμετωπιστεί ενιαία και βεβαίως είμαστε αντίθετοι στις λογικές που αναφέρονται στα Νομαρχιακά όρια και ότι δεν μπορούν να ξεπερνάν τα απορρίμματα τα όρια των νομών. Οι μελέτες που γίνονται για να βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι πρέπει να παίρνουν υπόψη τους όλα τα απαραίτητα στοιχεία και βεβαίως να τεκμηριώνονται επιστημονικά".

Μιλώντας σχετικά με τις χωροθετήσεις και τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί, ο Σ. Χαλβατζής τόνισε ότι "οι χωροθετήσεις αλλά και αποφάσεις του ΕΣΔΚΝΑ θα πρέπει να βρίσκονται μακριά από πολιτικές, μικροκομματικές και άλλου είδους σκοπιμότητες και οι χώροι οι οποίοι θα επιλεγούν θα πρέπει να αρχίζουν να προετοιμάζονται ενιαία και όχι ξεχωριστά. Οσοι χώροι επιλεγούν και χωροθετηθούν, θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εγκαταστάσεις τους ενιαία και να ολοκληρωθούν ενιαία με την παρακολούθηση ασφαλώς της ΤΑ και για την πορεία τους έργου, αλλά και για την καλύτερη δυνατή ολοκλήρωσή τους".

Τέλος, αναφερόμενος στην περιοχή της Κερατέας σημείωσε ότι "ο δήμαρχος Κερατέας και οι συνεργάτες του, έδωσαν κάποια καινούρια στοιχεία τα οποία θεωρούν πολύ σημαντικά. Θεωρούμε ότι αυτά τα στοιχεία πρέπει να ληφθούν υπόψη από τους μελετητές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ