Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απορρίπτεται κ. Ρέππα

"Εγώ θα έλεγα στην κ. Παπαρήγα και στο ΚΚΕ, να κάνει πολύ λιγότερα ως κόμμα, απ' όσα αρνητικά κάνει, να μιλά πολύ λιγότερο απ' όσο μιλά, γιατί πιστεύω, έτσι θα εκτίθεται το ίδιο λιγότερο και θα βοηθά περισσότερο την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για το καλό της χώρας και των Ελλήνων πολιτών".

Λόγια όλο "ήθος" και "εκσυγχρονισμό". Ειπωμένα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και με αφορμή τις θέσεις του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά. Με αυτή την αφορμή, λοιπόν, ο κ. Ρέππας ζήτησε από το ΚΚΕ να μην μιλά, εφόσον ενοχλείται η κυβέρνηση. Κυρίως όμως ζήτησε τη "βοήθεια" του ΚΚΕ στο έργο της...

***

Ας μην απορρίψουμε την... πρόταση πριν την εξετάσουμε. Σε τι ζήτησε τη "βοήθεια" των κομμουνιστών ο πρωθυπουργός, διά του εκπροσώπου του; Ας δούμε:

Πρώτον, θέλει "βοήθεια" ώστε η κυβέρνηση να εμφανίζει σαν "εθνικό καθήκον" το ρήμαγμα της χώρας στο πλαίσιο της ΟΝΕ και του Μάαστριχτ.

Δεύτερον, για να πείσει η κυβέρνηση πως η Ελλάδα πρέπει να ζήσει κάτω από την ιμπεριαλιστική κυριαρχία των Αμερικανών και την εξάρτηση του μέλλοντός της από τα σχέδια των πολυεθνικών στην περιοχή.

Τρίτον, για να κλείνουν και να ξεπουλιούνται τα εργοστάσια το ένα μετά το άλλο, χωρίς καμία διαμαρτυρία.

Τέταρτον, για να πεταχτεί το 50% του αγροτικού πληθυσμού της χώρας στη χωματερή της ευρωενωσιακής "καλλιέργειας".

Πέμπτον, για να αυξάνονται οι φόροι στα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων με ρυθμούς έως και 40% ώστε να ευχαριστηθεί η Μπούντεσμπανγκ.Εκτο, για να αποδεχτούν οι νέοι πως το δικαίωμά τους στη δουλιά θα το ασκήσουν μόνο αν οι κεφαλαιοκράτες κλέβουν το μισό τους μισθό, πέρα από την εκμετάλλευση της δεδομένης υπεραξίας.

Εβδομο, για να καταργηθεί κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και να γίνει νόμος το "σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν".

Ογδοο, για να μπορεί να κρατά σε ομηρία χιλιάδες ανέργους ώστε να αυξάνουν τα ρουσφετολογικά τεφτέρια του "εκσυγχρονισμού".

Ενατο, για να υποβιβάζεται η παιδεία και η υγεία στο τελευταίο σκαλί της ανυποληψίας και της συντήρησης της παραοικονομίας.

Δέκατο, για να εξαπατούνται οι νέοι άνθρωποι πως η "πρόοδος" μπορεί να βρίσκεται ακόμα και στην άσκηση του "δικαιώματος" στην πρέζα.

***

Ο κατάλογος είναι μικρός, αλλά ενδεικτικός. Απορρίπτουμε την πρότασή σας κ. Ρέππα. Θα συνεχίσουμε να παίζουμε τον "αρνητικό" μας ρόλο όσο καλύτερα μπορούμε. Το γεγονός ότι μας αναγνωρίζετε ότι είναι όντως "αρνητικός" για σας, πιστοποιεί ότι δεν τα πάμε και άσχημα.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ