Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σοβαρός ... αριστερός

Ενας "αριστερός", πολύ "αριστερός", αποφάσισε πως του δίνεται η ευκαιρία να ξεσηκώσει αντικομμουνιστική συκοφαντική επίθεση από την "Αυγή", 23/5/97, για τη δημοσίευση στο "Ριζοσπάστη" μιας σειράς άρθρων απ' αφορμή το βιβλίο του Στ. Κασιμάτη "Οι Παράνομοι". Ο Ν. Φ., κατά κόσμον Νίκος Φίλης, άδραξε την ευκαιρία, αξιοποιώντας μάλιστα και την ιστορία, που νομίζει ότι τη φέρνει στα μέτρα του, για να επιβεβαιώσει το ρόλο όλων όσοι "πούλησαν" το λαϊκό κίνημα αντί πινακίου φακής και με τη δορά του "αριστερού" αναλαμβάνουν την κάθαρση της κοινωνίας τους από το "κομμουνιστικό μίασμα". Και φαίνεται ότι ξέρει καλά και το μάθημα και τη μέθοδο, που πραγματοποιεί την "άγια" υπηρεσία του.

Θεωρεί ότι, με την άθλια επίθεση στο ΚΚΕ, στα συγκεκριμένα άρθρα και τον αρθρογράφο τους, ξεμπερδεύει με την ιστορία του ιδεολογικοπολιτικού χώρου του, που, ανεξάρτητα από το όνομα το οποίο έχει κάθε φορά, ποτέ δεν παραιτήθηκε, και δε θα το κάνει, από την ύπουλη δουλιά του ξεθεμελιώματος του ΚΚΕ και των αρχών του, για να αποτρέψουν την ταξική πάλη και το πέρασμα στο σοσιαλισμό. Αυτός είναι ο οπορτουνισμός στο εργατικό κίνημα, αυτή η δράση του και η αποστολή του. Το τυφλό μίσος τους, επειδή δεν το πετυχαίνουν, τους οδηγεί στο παραλήρημα.

Ετσι λοιπόν, προκειμένου να δικαιώσει το "θεάρεστο" έργο του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, σ' όλη την ιστορία του εργατικού κινήματος της χώρας, καταφεύγει στην αντιδραστική καπιταλιστική προπαγάνδα του αντισταλινισμού, που την πλήρωσε ο σοσιαλισμός και το παγκόσμιο εργατικό κίνημα, αποστρέφεται μετά βδελυγμίας την ανάγκη ύπαρξης κόμματος της εργατικής τάξης, με ενιαία πολιτική και ιδεολογία, με ενιαία δράση και συνειδητή πειθαρχία, ώστε να παλεύει αποτελεσματικά για την ανατροπή της αστικής τάξης από την εξουσία και το πέρασμα στο σοσιαλισμό. Και όλα αυτά, στο όνομα της δημοκρατικής πλουραλιστικής πανσπερμίας, που πρέπει να υπάρχει στην "Αριστερά", για να βασιλεύει η "τρικυμία εν κρανίω".

Φροντίζει, επίσης, με το γνώριμο τρόπο των δασκάλων του στο χώρο που βρίσκεται, αυτόν που χρησιμοποιούσαν και στην περίοδο των χρόνων που αναφέρεται, δηλαδή της συκοφαντίας, της υπονόμευσης, της σπίλωσης, στο όνομα της ελευθερίας έκφρασης, να δημιουργούν καχυποψίες και αντιπαραθέσεις στο κόμμα και στο κίνημα, στα καθοδηγητικά του όργανα, σαν το πιο αποτελεσματικό μέσο για να πετύχουν το σκοπό τους. Αυτό νομίζει ότι μπορεί να πετύχει ο "σοβαρός" Ν. Φ. σήμερα, γι' αυτό ασχολείται και με σημερινά καθοδηγητικά στελέχη του ΚΚΕ, νομίζοντας ότι τα συκοφαντεί με το να τους χρεώνει ευθύνες για ενέργειες και πράξεις των καθοδηγητών του. Οσο για τη "χαφιεδολογία", όσοι την κάνουν ανοιχτά και επίσημα κάτι ξέρουν, γι' αυτό και δείχνουν ότι την απεχθάνονται. Αλλά και η ιστορία, αργά ή γρήγορα, αποδίδει "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι". Ακόμη και για την περίοδο που νομίζει ότι θεωρούμε "μια ενοχλητική παρένθεση", των "σαράντα χρόνων", όπως λέει ο Ν. Φ., το Κόμμα και το εργατικό κίνημα ανέπτυξαν τη λαϊκή πάλη, παρά τις προσπάθειες και τις προσδοκίες του ίδιου πάντα ιδεολογικοπολιτικού χώρου να το υπονομεύσει για να ξεμπερδεύει η αστική τάξη μια και καλή από το ΚΚΕ.

Οταν η ανιστόρητη αμηχανία γίνεται αδυναμία ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης, τότε χρησιμοποιείται το όπλο της χυδαιότητας, για να συγκαλύψει την ανομολόγητη λαγνεία των "αριστερών" υποκλίσεων στο σύστημα. Και για να γίνει πιο πειστική η μέθοδος αυτής της μορφής επίθεσης από κάποιους που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους για έργα και ημέρες που ήταν πρωταγωνιστές, αλλά φοβούνται την αποκάλυψη και την ώρα της κρίσης, βάζουν τους όψιμους τιμητές τους να αναποδογυρίσουν την πραγματικότητα, για να εξαφανίσουν τις όποιες αποτρόπαιες πράξεις τους. Αυτό είναι το θράσος όσων φοβούνται το τίμημα και θέλουν να εξαγνιστούν για όσα έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν. Αυτή είναι και η "ευτυχισμένη ιστορία" τους. Αξιος ο μισθός τους!

Λ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ