Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιδιωτικές εταιρίες συντάσσουν τα νομοσχέδια!!!

Η Ερώτηση, που κατέθεσε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Πιπεργιάς προς την υπουργό Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου,επιβεβαίωσε πλήρως την πάγια θέση του ΚΚΕ ότι στην ουσία το Κοινοβούλιο δε νομοθετεί, αλλά επικυρώνει με τη βούλα του νόμου αποφάσεις που λαμβάνονται εκτός των τειχών του για αλλότρια και πολλές φορές σκοτεινά ή και άνομα συμφέροντα.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καλεί την υπουργό Ανάπτυξης να απαντήσει ποιοι λόγοι επέβαλαν να ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία η σύνταξη νομοσχεδίου για την προσαρμογή της νομοθεσίας που διέπει την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία της ΔΕΗ μετά από σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου.

Στις 14/4/97 ο γενικός διευθυντής της ΔΕΗ Α. Παπαθανασίου - σύμφωνα με τα έγγραφα που επισυνάπτει στην ερώτησή του ο Δ. Πιπεργιάς - εισηγείται προς το Συμβούλιο Διεύθυνσης της επιχείρησης την "απευθείας ανάθεση (σ. σ. δηλαδή χωρίς διαγωνισμό) στην εταιρία συμβούλων NERA του έργου "Προετοιμασία ενός σχεδίου νόμου για την Ηλεκτρική Ενέργεια με κύριες και υποστηρικτικές διατάξεις", με βάση τη σχετική προσφορά της εταιρίας".

Η εισήγηση του γενικού διευθυντή της ΔΕΗ γίνεται δεκτή και η NERA αναλαμβάνει τη σύνταξη του νομοσχεδίου έναντι αμοιβής 107,5 εκατομμυρίων δρχ., με βάση την προσφορά που είχε κάνει.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη βδομάδα μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που απασχολήθηκε με το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, η υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου και ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας,αποκρύπτοντας την ανάθεση σύνταξης του σχετικού νομοσχεδίου σε ιδιωτική εταιρία, είπαν ότι θα συνταχθεί από επιτροπή που μετέχουν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Τ. Γιαννίτσης,ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και η υπουργός Ανάπτυξης.

Σχετικά πάντως με την πρωτοβουλία του Δ. Πιπεργιά δημιουργείται η αίσθηση της επιλεκτικής αντίδρασης σε τέτοια φαινόμενα και αποφάσεις, δεδομένου ότι πρόσφατα ο "Ρ" αποκάλυψε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης ανέθεσε για λογαριασμό της ΔΕΠΑ στην ιδιωτική εταιρία ZAPANTIS τη σύνταξη Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την έκδοση αδειών στο αέριο και τα καύσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός της ΝΔ Στ. Μάνος όταν πληροφορήθηκε τα της ερώτησης του Δ. Πιπεργιά, είπε ότι είναι συνήθης τακτική η ανάθεση σύνταξης νομοσχεδίων σε ιδιώτες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μία παραίτηση με πολύ παρασκήνιο (2006-09-27 00:00:00.0)
Αντιστασιακοί οι διορισμένοι από τη χούντα, αρκεί να είναι ΠΑΣΟΚ! (2002-10-10 00:00:00.0)
Ο Κοπελούζος τους έγραψε τη σύμβαση... (1998-03-11 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία τα σκάνδαλα κυβέρνησης - Κοπελούζου (1998-02-21 00:00:00.0)
Θα κάνουν ό,τι θέλουν (1997-09-14 00:00:00.0)
Συνέχεια με τους αεριοστρόβιλους της ΔΕΗ (1996-11-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ