Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ
Υπέρ του κεφαλαίου η αναθεώρηση

Εκδήλωση της επιτροπής δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, στη Λάρισα

Με θέμα "Η πορεία της διακυβερνητικής διάσκεψης για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ", πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ στη Λάρισα ενημερωτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Δημοψηφίσματος του Νομού Λάρισας για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου και στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρώην βουλευτής Αντώνης Σκυλλάκος ο οποίος είναι μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ.

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της τοπικής επιτροπής ο Χ. Χαλκιάς ο οποίος αφού ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τις δραστηριότητες της επιτροπής, κάλεσε όλους τους φορείς και τους πολίτες να πάρουν αποφάσεις σχετικά με την πρόταση για δημοψήφισμα.

Στη συνέχεια ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε ότι στις συζητήσεις που κάνουν οι κυβερνήσεις στη διακυβερνητική, δεν περιλαμβάνονται οικονομικά θέματα που αφορούν τους λαούς των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά θέματα που αφορούν το μεγάλο κεφάλαιο στο πλαίσιο της αναθεώρησης και μία σειρά πολιτικές αποφάσεις που αποδεικνύουν το "γράφημα" της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως χώρου ανταγωνισμού του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο ομιλητής είπε ότι δε γίνεται ανταγωνισμός για την ανάπτυξη αλλά για την επικράτηση ιδιωτικών συμφερόντων και επιχειρήσεων ενώ η αναθεώρηση προωθείται προκειμένου να καταστούν αποτελεσματικοί οι στόχοι του μεγάλου κεφαλαίου. Αναφέρθηκε στις συζητήσεις για την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας που θα ωθήσουν στην παραπέρα στρατιωτικοποίηση των χωρών της ΕΕ και έθιξε το θέμα του επερχόμενου περιορισμού του "βέτο" που θα ελαχιστοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις αντιστάσεις χωρών όπως η Ελλάδα σε όσα το "Διευθυντήριο των Βρυξελλών" θα προστάζει.

Ο Αντ. Σκυλλάκος έθιξε και το θέμα του ηλεκτρονικού φακελώματος με τη Συνθήκη του Σένγκεν και είπε ότι οι νέοι κατασταλτικοί μηχανισμοί που θα συνδυαστούν με αυτό το φακέλωμα, δε θα αφορούν μόνο το κοινό έγκλημα αλλά και στους πολίτες που θα αντιδρούν σε αποφάσεις της κυρίαρχης ελίτ που θα διοικεί την Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το '97, χρονιά Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ (1997-01-04 00:00:00.0)
Παλλαϊκό αίτημα: Δημοψήφισμα για το Μάαστριχτ (1996-12-01 00:00:00.0)
Δραστηριότητες επιτροπών (1996-03-31 00:00:00.0)
Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη γνώμη (1996-03-15 00:00:00.0)
"Ελλειμμα δημοκρατίας και νομιμότητας" (1996-03-14 00:00:00.0)
"Ομοσπονδιακή" Ευρώπη (1995-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ