Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
"Να φύγει ο υπουργός - "βαποράκι""

Φοιτητές και σπουδαστές, νέοι που δε μένουν αδιάφοροι μπροστά σε όσα υπονομεύουν την ίδια τους τη ζωή, συγκεντρώθηκαν χτες το μεσημέρι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου καλώντας τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο λαό και τη νεολαία και να φύγει ο "υπουργός - βαποράκι".

Πρόκειται για μέλη των διοικητικών συμβουλίων φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων που βρέθηκαν στην Αθήνα για τα Πανσπουδαστικά Συνέδρια της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ, νέοι που δε δέχονται τους ψεύτικους παραδείσους και δεν μπορούν να μην αντιδρούν σε προκλητικές και επικίνδυνες δηλώσεις, όπως εκείνες του Γ. Παπανδρέου που προπαγάνδιζαν την αποποινικοποίηση του χασίς.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων επέδωσε κείμενο καταγγελίας στη διευθύντρια οργάνωσης και διοίκησης Ε. Μήτρου, με την οποία πραγματοποίησε ολιγόλεπτη συνάντηση. Η απάντηση που πήραν βέβαια οι φοιτητές και σπουδαστές δε θα μπορούσε να είναι άλλη από τη διαρκή επανάληψη της φράσης ότι η πολιτική της κυβέρνησης εκφράζεται αρμοδίως και ότι ο Γ. Παπανδρέου εξέφρασε "προσωπικές" του απόψεις. Μάλιστα είπε ότι είναι προβληματικό να κάνει κανείς κριτική σε προσωπικές απόψεις ενώ διευκρίνισε ότι δε διάβασε το κείμενο της συνέντευξης του Γ. Παπανδρέου. Πάντως δεσμεύτηκε ότι θα δώσει το κείμενο καταγγελίας στον πρωθυπουργό.

Η καταγγελία

Το κείμενο της καταγγελίας που επέδωσαν οι φοιτητές και σπουδαστές έχει ως εξής:

"Οι προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, που προωθούν την καλλιέργεια και χρήση ναρκωτικών, που οδηγούν τους νέους στην αποχαύνωση, στη φυγή από την ίδια τη ζωή, μακριά από τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά τους, δε μας αφήνουν αδιάφορους.

Εμείς οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές σε φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους όλης της χώρας, δε συμβιβαζόμαστε με την αντίληψη που με τέτοια πρωτοφανή προκλητικότητα πρόβαλε ο υπουργός. Δε συμβιβαζόμαστε με τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και τον εθισμό της νεολαίας σε οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία. Δεν μπορεί να εκφράζεται από έναν υπουργό μια θέση που θέλει τη νεολαία μακριά από τη ζωή.

Με αυτή την έννοια απαιτούμε την αποπομπή του συγκεκριμένου υπουργού από την κυβέρνηση. Θεωρούμε συνένοχη την κυβέρνηση, που συνεχίζει και ανέχεται να εκφράζονται τέτοιες απόψεις από μέλη της και να παρουσιάζονται ως προσωπικές!

Δεν μπορεί να έχει θέση υπουργού ο οποιοσδήποτε "συμπολίτης" σας θέλει τη νεολαία στο περιθώριο, εθισμένη στα ναρκωτικά. Να φύγει τώρα ο υπουργός - "βαποράκι"".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2016-11-23 00:00:00.0)
Απίστευτο! (2) (2005-05-21 00:00:00.0)
Απαντήστε κ. πρωθυπουργέ (1997-10-10 00:00:00.0)
Το τσιγαριλίκι δε λύνει προβλήματα (1997-05-27 00:00:00.0)
Το τσιγαριλίκι δε λύνει προβλήματα (1997-05-27 00:00:00.0)
"Βαποράκια" και "αμερικανάκια" (1997-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ