Τρίτη 3 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΤΩΡΑ!
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
με το ονομαζόμενο "αριστερό" Μάαστριχτ

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε χτες από την ΚΕ του ΚΚΕ για την εξαγγελία της καμπάνιας του Κόμματος μπροστά στη Διακυβερνητική Σύνοδο Κορυφής στο Αμστερνταμ

"Να αποφασίσουν οι λαοί για το μέλλον της Ευρώπης. Δημοψήφισμα για το Μάαστριχτ. ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ενωση των πολυεθνικών". Με το σύνθημα αυτό το ΚΚΕ οργανώνει δεκαπενθήμερο δράσης έως τις 16 Ιούνη, ημέρα έναρξης της Συνόδου Κορυφής στο Αμστερνταμ, όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Κατά τη Σύνοδο Κορυφής θα επιδιωχτεί να ολοκληρωθεί η Συνθήκη του Μάαστριχτ με τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που έμειναν το 1992. Στην ουσία, με όσα εκεί πρόκειται να αποφασιστούν ερήμην των λαών, η ΕΕ θα ενισχυθεί και θωρακιστεί με νέα όπλα και νέες πολιτικές και με ανεξέλεγκτη εξουσία σε τέτοιο βαθμό, ώστε να εξασφαλιστεί από κάθε άποψη η εδραίωση της εξουσίας του κεφαλαίου πάνω στους λαούς της Ευρώπης.

Το ΚΚΕ,επισήμανε ο Δ. Γόντικας κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου, δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτό που θα γεννηθεί, μέσα και από τη νέα αυτή Συνθήκη, θα είναι ό,τι πιο αντιδραστικό γεννήθηκε στο χώρο της Ευρώπης στα μεταπολεμικά χρόνια.

Είμαστε αισιόδοξοι, κατέληξε ο Δ. Γόντικας, ότι οι κομμουνιστές, μαζί με άλλες αριστερές και προοδευτικές, ριζοσπαστικές δυνάμεις, θα βρεθούν στο ύψος των ευθυνών τους και θα οδηγήσουν το πολύμορφο κίνημα που αναπτύσσεται στο δρόμο των μεγάλων συγκρούσεων και αλλαγών.


ΣΕΛ.  5   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ