Τρίτη 3 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ
Στόχος η εδραίωση της εξουσίας του κεφαλαίου

Προειδοποιούμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας, ιδιαίτερα την εργατική τάξη και τη νεολαία, ότι έρχονται στα αμέσως επόμενα χρόνια πολύ πιο δύσκολες μέρες. Εξίσου δύσκολες και για όσους έχουν δουλιά και για όσους είναι άνεργοι.Τα παραπάνω τόνισαν ο Δ. Γόντικας,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Μπάμπης Αγγουράκης,μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό, σχετικά με τη Διακυβερνητική του Ιούνη και τις πρωτοβουλίες δράσης του ΚΚΕ ενάντια στο Μάαστριχτ. Ξεκινώντας την εισηγητική ομιλία ο Δ. Γόντικας σημείωσε:

"Στις 14 του Ιούνη, όπως είναι γνωστό, συνέρχεται στο Αμστερνταμ η Διακυβερνητική με σκοπό την τελική διαμόρφωση της λεγόμενης Συνθήκης Μάαστριχτ 2.

Στην πραγματικότητα, κατά τη συνάντηση αυτή θα επιδιωχτεί να ολοκληρωθεί η Συνθήκη του Μάαστριχτ με τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που έμειναν το 1992. Στην ουσία, με όσα εκεί πρόκειται να αποφασιστούν ερήμην των λαών, η ΕΕ θα ενισχυθεί και θωρακιστεί με νέα όπλα και νέες πολιτικές και με ανεξέλεγκτη εξουσία σε τέτοιο βαθμό, ώστε να εξασφαλιστεί από κάθε άποψη η απόλυτη εδραίωση της εξουσίας του κεφαλαίου πάνω στους λαούς της Ευρώπης.Το ΚΚΕ, δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτό που θα γεννηθεί, μέσα και από τη νέα αυτή Συνθήκη, θα είναι ό,τι πιο αντιδραστικό γεννήθηκε στο χώρο της Ευρώπης στα μεταπολεμικά χρόνια.

Προειδοποιούμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας, ιδιαίτερα την εργατική τάξη και τη νεολαία, ότι έρχονται στα αμέσως επόμενα χρόνια πολύ πιο δύσκολες μέρες. Εξίσου δύσκολες και για όσους έχουν δουλιά και για όσους είναι άνεργοι.

Είμαστε όμως αισιόδοξοι ότι τελικά ο ελληνικός λαός μαζί με τους λαούς της Ευρώπης θα βρουν τη δύναμη και θα οργανώσουν τη δική τους αντεπίθεση στην αδίστακτη και ανελέητη αυτή επίθεση του κεφαλαίου.

Δεν είναι άλλωστε ούτε τυχαίο, ούτε συμπτωματικό, ότι η αναχώρηση της αντιπροσωπείας της ελληνικής κυβέρνησης για τη Διακυβερνητική συνοδεύεται από ορισμένα σημαδιακά γεγονότα:

- Το οριστικό κλείσιμο της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ και των Ναυπηγείων Ελευσίνας και το πέταγμα στους δρόμους της ανεργίας εκατοντάδων εργατών.

- Την επαναφορά του φακελώματος των Ελλήνων πολιτών με τρόπο εκσυγχρονιστικό.

- Την τοποθέτηση των θεμελιακών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης στο κρεβάτι του Προκρούστη.

- Την τεράστια αύξηση των κερδών για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που φτάνει το 35% κατά μέσο όρο σε σύγκριση με το 1995.

- Την προετοιμασία νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ