Τρίτη 3 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φοροδιαφυγή και συγκάλυψη

"Πιάνετε τις μαρίδες και αφήνετε τους μεγαλοκαρχαρίες", φέρεται ότι είπε ο υφυπουργός Οικονομικών προς εφοριακούς, με αφορμή την υστέρηση φορολογικών εσόδων. Το θέμα επαναφέρει την Κυριακή το "Βήμα" του Ψυχάρη, το οποίοαναφέρεται σε γνωστές περιπτώσεις εφοριακών, που "έκαναν πλάτες" σε μεγαλοεπιχειρηματίες και σήμερα διώκονται.

Ωστε κυνηγοί της φοροδιαφυγής, και μάλιστα της μεγάλης (των μεγαλοκαρχαριών), οι Γ. Δρυς και Στ. Ψυχάρης.

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, θα θέλαμε να τους πληροφορήσουμε τα εξής: Το 1995 το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε φορολογικούς ελέγχους σε ιδιωτικά κανάλια και εφημερίδες, από τα αποτελέσματα των οποίων προέκυψε φοροδιαφυγή, μεγάλης μάλιστα έκτασης. Το θέμα το είχε παρουσιάσει ο "Ρ" και το είχε παραδεχτεί και ο τότε υπουργός Οικονομικών, Αλ. Παπαδόπουλος. Είχε υποσχεθεί μάλιστα ότι τα στοιχεία των ελέγχων θα δοθούν στη δημοσιότητα. Αν και από τότε έχουν περάσει 2 χρόνια, η υπόθεση βρίσκεται στο σκοτάδι. Ορισμένες κακές γλώσσες ισχυρίζονται ότι αυτός ήταν και ο βασικός λόγος, που μια εφημερίδα και δύο τηλεοπτικοί σταθμοί, συντηρητικών κατευθύνσεων, έκαναν στροφή προς το ΠΑΣΟΚ.

Η υπόθεση, δηλαδή, δεν αφορά μόνο φοροδιαφυγή μεγαλοκαρχαριών, αλλά και συγκάλυψη φοροδιαφυγής. Μήπως οι κυνηγοί φοροφυγάδων έχουν ακούσει τίποτα για την υπόθεση αυτή; Αν κάτι ξέρουν, θα τους είμαστε ευγνώμονες αν μας το έλεγαν και εμάς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ